treenejä ja ajatuksia siitä yhteistyöt

Voimaharjoittelun käsikirja by Tuomas Rytkönen

*Kirja saatu arvostelukappaleena Fitrakaupasta

Nonnih, sain sitten käsiini sellaisen kirjan, joka ei jätä kylmäksi tietomäärältään! Sanotaanko, että oma pipo pyörii vieläkin ja vasta pienen osan on tuo oma aivokapasiteettini pystynyt käsittelemään. Ja ihan mielettömän hyvä näin!

Voimaharjoittelun käsikirja – opas teoriaan sekä käytäntöön.

Omat lähtökohdat kirjaan ovat juurikin amatöörinä, haluna oppia lisää. En ole ammattilainen, ja näin tunnen, että kirjalla on vielä enemmän annettavaa tällaiselle tavalliselle tallaajalle. 
Mutta myös ammattilaiselle, joka haluaa yhdestä kirjasta löytyvän kaiken tutukitun tiedon, mitä tällä saralla tarvitsee! 
Sehän tässä on se mahtavin juttu, että joka ainoa asia, jota tässä tulee vastaan, on tutkittua titetoa.

Kirjan kirjoittaja Tuomas Rytkönen :

  • Voimaharjoitteluun erikoistunut liikuntabiologi.
  • Suomen johtavan Voimavalmentaja- koulutuksen laatija ja pitäjä (Trainer4You)
  • Fysiikkavalmentanut kovalla tuloskehityksellä kymmenien urheilulajien urheilijoita ja kuntoilijoita.
  • Edellä mainittuihin kuuluu mm. NHL- ja KHL- jääkiekkoilijoita, kymmeniä voimailulajien SM- mitalisteja ja sekä useita SE- urheilijoita eri tahoille, mm. Suomen keihäsmaajoukkueelle.
Että tällainen ammattilainen kirjan takana, huh! Laitan vielä sisällysluettelot kuvina, niin saa käsityksen kirjan monipuolisuudesta:

Ilman lihasten voimantuottoa ei tapahdu ensimmäistäkään liikettä. Ilman lihasten voimantuottoa ei ole edes ihmiselämää. 

Mielestäni niin hyvin kiteytetty ja aivan totta. Tämä ei tarkoita, että pitää voimaharjoitella raudanmaku suussa ja kirja on vain ja ainoastaan kovaa treenaaville!

Omaan makuun ja ymmärrykseen teoksesta saa ihan älyttömästi irti normi elämässä, jokapäiväisessä olemisessa ihan sitä kautta, että alkaa ymmärtää että miksi.
Miksi lihakset toimivat ja mitä niden tehtävät ovat kävellessäkin jo. Miksi kannattaa syödä tiettyjä asioita, miten ne oikeasti ja tieteellisesti todistettuna vaikuttavat kokonaisuutteen ja jaksamiseen.

Varsinkin vielä, kun valloillaan on niin montaa lajia uskomuksia, huhupuhediettejä ja epäterveellisiä tapoja kohdella itseään.

Vaikkakin tämä on kirjoitettu juurikin faktojen pohjalta, ja osa saattaa viheltää normielämässä ohi, niin silti kaiken elämän taustalla on kuitenkin terveys.

Itselleni tämä kirja antaa niin paljon ymmärrystä taasen tuohon omaan tekemiseeni voimanoston parissa, ja taas vastaa kysymyksiin: miksi ja miten. Ah, kun rakastan nuita kysymyksiä ja etsiä niihin vastauksia!

Jos haaveena on suunnitella itse vaikkapa oma ohjelmansa, niin tämän kanssa on hyvä tehdä se! 

Ja mistä itse taasen tykkään ihan hitokseen, on se, että eipä ole vinkkejä ylimääräisiin aineisiin 😉 Eli siis naturaalia voimanostoa normi ruoan kanssa. Puhdasta ja terveellistä tekemistä!

Kirja toimii siis jokaiselle jotenkin. Aloitelijalle ja harrastelijalle infomäärä on niin suuri, että pärjää pitkälle. Ja hei, taitaapi tuo sama päteä ammattilaisillekkin! Meinaan on 208sivua pakattuna niin hyvin täyteen tiivistä tietoa ja infoa ihmiskropasta ja miten kaikki on yhteydessä toisiinsa.

Oikeasti, en voi mitenkään tähän kaikkea kirjoittaa, sillä itsekin vasta jäävuoren huippua raaputtelen siinä tietovirrassa. (ja omissa harmaissa aivosoluissani 😀 ) 

Sellainen kirja, jota voi käyttää pitkään palailemalla siihen lisätietoa etsimään on hyvä.

Eli jos sie hyvää kirjaa voimailuun, urheiluun ja ravintoon halajat, niin täs siul on sellainen.

Ihanaa maanantaita kaikille! 
Taitaapi tuo lumi olla kaverinamme taasen jonkin aikaa, voimia tai iloa siis siihen:)
xoxo
Kirjan saa hyvin FITRAsta ja hintaa on 27.90€
Like it? Share the love:

Vastaa