Thoughts and life treenejä ja ajatuksia siitä

Voi kääk, onko maailma muuttunut, vai minä tippunut kärryiltä? Ulkonäköpaineet

Tasapainoilua elämässä?

Uskallanko enää kirjoittaa treeneistä ja elämäntapamuutoksesta?

Tätä aloin ihmettelemään ihan tosissani, kun olin selannut päivän lehdet. Kun toiset etsivät täydellisyyttä, ja se omakuva on pirun vääristynyt. Tällä viittaan erääseen julkisuuden henkilöön, joka on tehnyt jotain, että on julkisuuden henkilö- Lauren Goodger.

En oikeasti tiedä, mistä hän on ponnahtanut julkisuuteen mutta… ja en moralisoi sitä, että haluaa ottaa täytteitä tahi kiristellä kasvojaan, ne ovat oma valinta… mutta… kun kävin katsomassa sitten instan, niin se, että ajatuksena somemaailmassa ja esillä olossa on täydellisyys.

Onpa vaikea pukea niin sanoiksi, ettei loukkaa tällä. Se ei ole tarkoitus, ja se kauneus on katsojan silmissä. Niin myös oma peilikin. Mutta… kun tulee tunne, että omalla kasvoilla, niillä jotka on saanut, tälläkin naisella todella kauniit… niin ei pärjää? Ei riitä?

Eating disorders quote - Our minds distort our mirrors.

Ok, jos insta on se, millä vaikka tehdään leivän päälle sitä voita, niin… filtterit yms ovat käytössä, itsekin niitä välillä laittelen, kun näyttää niin pöllähtäneeltä ?‍♂️

Mutta, taas mutta… kun selailee erilaisia keskustelupalstoja, lukee, kahlailee instaa läpi… niin usein iskee sekä kysymys: miten saan täydelliset? Tai vastaus: näin saat täydelliset. Täydelliset. ?

❤❤❤

Siitä sitten siirrytään mielestäni seuraavaan askeleeseen ja omaan makuun siihen vaarallisempaan: täydellisyyden tavoitteluun. Siinä ei ole mitään pahaa, että haluaa olla paras versio itsestään, itselleen. Sitähän tässä minäkin haluan, itselleni. Ja se, mitä tuo tarkoittaa kenellekkin, on henkilökohtainen juttu.

Mutta se, että sen pitää olla jotakin… muuta, täydellisten kuvien takia, sen takia, että maailma “vaatii”… on se vaarallinen tie. Kun mikään ei riitä sillä tiellä, uskoisin.

Henkisen puolen paineet

Eli tällä kirjoituksella siis menen sinne henkiselle puolelle. Toki, jos vaikka on jokin kohta, jota oikeasti vaan inhoaa niin saahan sille tehdä jotain, tottakai. En ole niin naivi, että en sitä ymmärrä.

Mutta, taas mutta… missä on se raja, että laihdutus, leikkaukset, omakuva, itseinho, kaikki…menee niin överiksi, että mikään ei riitä ja pakko laittaa koko nassu/kroppa/oma itsensä niin uusiksi silläkin uhalla, että terveys kärsii? Ja mistä nämä paineet itselleen tulevat näin koviksi?

Nyt sitten pääsen siihen, että miksi itse arastelen laittaa treenijuttuja tahi muutakaan. Kun en halua olla osa ongelmaa. Eli en pidä itseäni täydellisenä, ei!!! ?Vaan kun kuitenkin olen rasvanpoltossa nyt, että pääsen omalle kilomäärälleni kisojakin ajatellen, sekä myös sitä, että mitä haluan olla niin lietsonko sitten jotain ulkonäköpainetta? Pakko treenata, pakko olla kokoa jotakin. Kun se ei ole se tarkoitus. ?

Olen valinnut tämän tien ja nautin rautojen nostelusta, rakastan pitää hyvällä tavalla itseäni vähän kurissa, jo ihan sukuperimän takia. (Suurin osa “potkaissut tyhjää” massiivisen sydäninfarktin takia, ja syynä sydän-ja verisuonitaudit)

Eli uskallanko siis kirjoitella hyvinvoinnista ilman, että se kuulostaa niin moralisoivalta tahi siltä, että kaikkien on pakko? Ideana olisi vain inspiroida, jos joku vaikka innostuu tekemään jotakin…ihan silläkin, että tässä iässä on mahdollista tehdä kaikkea, jos haluaa. Painot sanoilla JOS ja haluaa. ?

?

Kun mietin bloggaamista ja sanaa: mielipidevaikuttaja..niin siihen omasta mielestäni liittyy myös suuri vastuu. Mitä suurempi vaikuttaja… niin se, että vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin… on… pelottava ajatus. Oikeasti! Ehken ennemmin sellainen kannustaja tahi joku muu… mutta vaikuttaja.. hmm….

Siinä mielessä en siis halua olla vaikuttaja, vaan ihan kirjoittelija, joka höpisee elämästään ja koittaa tsemppailla, jos sellaiseen on tarvetta. En halua myydä mitään tahi synnyttää kansanliikettä (ok, ei nyt sellaiseen taida olla pelkoakaan) vaan jos tänne tulee, niin voisi tulla ihan vaan hengailemaan ja katsomaan. Ilman paineita. Saatkohan ollenkaan koppia tästä sepustuksesta? ?

Näillä hajatelmilla viikonloppuun ja oikeastaan nyt on jo viikonloppu, eli hyvää sellaista kaikille!

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa