Thoughts and life

Vielä kerran ajatuksia uudesta normista ja hetki, kun päätin mennä eteenpäin sekä ajatuksia kotitreenistä

Aina ei voi kaikkea hallita, mutta oman osansa voi tehdä

Kyllä kyllä, pieni hajatelma koronasta vielä

Se on vieläkin täällä, se pirun virus. WHOn mukaan se voi jäädä “kaveriksemme” kokoaikaisesti, tai sitten ei. Mutta nyt se on vielä, ja hyvinkin aktiivisena. Tästä pirulaisesta ei tiedetä tarpeeksi, jotta itse henk.koht luottaisin sen menemisiin niin, että haluaisin kaikki auki. Siis yhteiskunnassa. ?‍♀️Sorry!

Nyt on raportoitu lasten uudesta jututsta, joissa tulee Kawasakin taudin oireet, tahi ainakin lähelle sitä. Aiemmin ei pitänyt olla mitään vaaraa….

Mutaatiot? Who knows. Voi muuntua tahi olla muuntumatta pahempaan.

Laumaimmuuniteetti? Ei vissiin kiveen hakattu, että tulee jokaiselle ja ilmeisemmin siis pienelle osalle vasta ylipäätään tullut.

Eli, kun hetken mietin näitä niin loppupäätelmä: pidän etäisyyden ja oman tilani. Omaan makuun tuossa liian monta avointa kysymystä vielä, sekä liikaa muuttujia sille, että uhraisin ihmisiä yhtään enempiä kun on nyt jo mennyt.

Vaikkakin joku sanoo nopeasti, että meneehän normi influenssaankin…niin, mutta se ei ole nyt vaan sama. Se ei ole jäänyt näin tänne, se on enempi tunnettu ja ennustettavissa, kokemusta siitä siis enemmän. Tästä? Ei.

Itseäni pelottaa kaiken avaaminen, ja sen odotteleminen, että miten tuo virus leviää. Toki toivon, että se ei nyt leviäisi pahasti ja silleen…mutta toinen aalto on jo alkuanut Wohanissa, eli… miksi meillä ei sitten alkaisi.

Nämä vaan ovat niitä juttuja, jotka oikeasti tapahtuvat, halusimme tai emme. Aina voi kapinoida ja haluta mennä, matkustaa jne jne, mutta juuri nyt kaikelle on hintansa.

Joku päivä tähän tulee apu, rokote tms. Siihen uskon. Koska? Sitä ei varmaan kukaan tiedä, muuten olisikin jo markkinoilla. Eli joku päivä tilanne helpottaa… mutta ei nyt. Kiire ei vain ole hyvä. Ja näin niinkun omaan makuun siis. Ok, talous? Eipä ole ratkaisua siihen, ja pirun vaikeaa edes ajatella sitä… mutta ehken menen “liikaa” ihmishengen mukaan..?‍♀️?

Ei välttämättä se taloudellisin tapa ajatella, mutta ainoa, johon kykenen. Olen aina ollut ja taidan tulla olemaan hoitajaluonne. Sille en voi mitään, ihmisen hengelle en osaa asettaa hintalappua. Muutoinkin olen aivan surkea bisnes- ihminen ja näin en ole liittynyt sukumme traditoon enkä alkanut yrittäjäksi! ?

Sitten uusiin rutiineihin ja iloisempiin fiilareihin

Niinkuin tuossa aiemmin sanoinkin, että täällä(kin) alkaa lomautus. Tarkoittaa tietty siis vähemmän rahaa jne jne. Mutta…. juuri nyt se ei haittaa. Kuulostaa liian helpolta? Ei se sitä ole, vaan sitä, että juuri nyt olemme terveitä.

Ehken rämmimme välillä, mutta osaltaan tietty valmistaudummekin siihen. Itse en tarvitse shoppailla kaikenlaista purnukkaa juuri nyt. Vain ne, mitä tosissaan tarvitsen goes. Itseasiassa vaatekaapissakin on kivasti kaikkea ja se entinen “shopaholic” (oma sana 😉 on mennyt johonkin piiloon!

Nyt nautin siitä, mistä luulin nauttivani ennen tätä: luonto, siitä mitä on jo ja elämä. Luulin, sillä aina silti piti saada jotain uutta. Nyt…ei tarvitse.

Elämä jatkuu siis nyt eri tavalla, mutta jatkuu. Valmennus on katkolla ensimmäistä kertaa moneen vuoteen, ja vastuu omasta hyvinvoinnista on omilla harteilla. Toki oli valmennuksessakin, mutta silloin oli helppo laittaa sähkäriä ja kannustusta tuli. Nyt sitten kannustetaan itseään ja vetovastuu omassa päässä.

Vaikka on aika älyttömän hyvä kotisali tuossa pihalla, niin koklasin eilen ja maanantaina kotitreenejä ilman mitään vispilöitä. Voin sanoa, että reidetkin huutelee apuva juuri nyt! Eli kyllä kotona saa tosi hyvän treenin omalla kehonpainolla tehtyä, jos haluaa.

Itseasiassa oli hyvinkin virkistävää pitkästä aikaa tehdä liikkeitä keskittyneesti niin, että asento pysyi ja oma kroppa oli vastus. Ehdottomasti tulee nyt mukaan viikottaiseen treeniin ainakin 2x kotitreeni!

Kun ajattelee koko kroppaa ja suunnittelee sitä, niin:

  • Yläkroppa= punnerrukset yms variaatiot niistä
  • Keskikroppa= vatsalihakset ja selkä, löytyy youtubesta paljon erilaisia versioita
  • Alakroppa= askelkyykyt, pakaratreenit jne

Toistoja, suunnitelmallisuutta, tahtoa ja tekemistä. ??️‍♀️

Aerobinen= ulos ja kävelemään, HIIT, hyppynaru, porrastreenit, metsään, juoksemaan…. mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon ja maailma avoinna! ?‍♀️?‍♀️

Kyllä kyllä, liikunta siis on niin osa elämääni, että eipä siitä eroon pääse ;).

Muu elämä sitten

Kuuluuhan elämään muutakin kuin liikunta. Toki maalla on vapaampaa ehken tilan puolesta, mutta kyllähän tuota voi kaupungissakin elää. Kun pitää turvavälit, ei änkeä ryysikseen ja juurikin ne ohjeet, joita on jaettu.

Oma intohimo on ottaa termosmukiin kahvia ja mennä johonkin muualle juomaan, välillä siis. Laiturin nokkaan, keskustaan istumaan ja vain kuuntelemaan….ehken paluu siinä suhteessa lapsuuteen, kun ei käyty kaffeloissa vaan nautittiin pihalla olosta. Kaverin kanssa omilla termoksilla ja välimatka=kaffetreffit.

Eli, kun nyt olosuhteet ovat tällaiset, niin ajattelen niin että selviydyn ilman kaikkea sitä tekemistä ja aktiviteettia, mitä on ollut tarjolla. Oliko siihen kaikkeen jo liian tottunut, että ei osaa olla ilman? Hmm… niin.

Voisiko sitä sitten tottua tähän uuteen ja kohditaa intohimot sen mukaan? Ehken voi, kun tahtoa on. Jotenkin kauhea kiire nyt äkkiä päästä ja mennä, kun kuitenkin vasta vähän aikaa ollaan oltu erikoisoloissa. Miksi niin kova kiire? Sitä kovasti mietin…esimerkiksi laivalle.

Toki…muistan itse, mitä oli vaikka bilettää ja kun ei päässyt vaikkapa yhtenä viikonloppuna…kääk.

Miten reagoisin tähän kaikkeen, jos se olisi tapahtunut tuolloin? En rehellisesti tiedä….myönnän, että olin kovinkin menevä ja vastarannan kiiski… eli…sen suhteen en voi moralisoida ketään, mutta kunhan ajattelen ääneen blogissa. Hei, ikä tuo siis edes jotain järkeä? ?

Ja nyt on kyllä pakko, kaiken tuon alun jälkeen selventää: en ole aina ollut se kaikkein tottelevaisin ihminen. En vastuullisin, en…. olen mokannut, isosti, monta kertaa, rikkonut pari sydäntä, ollut tyhmä, käyttäytynyt todella tyhmästi ja muutamaa asiaa kadun, paljonkin. Eli tarkoitus ei ole missään nimessä paasata. ?No way, ei riitä rahkeet.

Tämä hajatelmarypäs on sitä, miten itse koen tämän ajan ja käyn läpi sitä. Jokaisella on omat ajatuksensa tästä, omat tavat toimia ja mennä eteenpäin. Nämä ovat niitä minun, ja ei sen parempia kuin kenenkään muunkaan…..

Tästä eteenpäin tulee postaukset olemaan uutta normia minulle, ja elämää siinä omassa kuplassani. Suurimmaksi osaksi. On kuitenkin aika palata elämään! As it is.

Toivottavasti siellä voidaan hyvin tahi ainakin jaksetaan päivästä toiseen edetä <3 Muutoksiin tottumien vie voimia ja aikaa… ota omasi ja kuitennii kaikki samassa veneessä.

Nyt hyvää päivää juuri sulle! ❤

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa