Thoughts and life

Uusi aamu; herätys

Ajaton aika

En varmaan ole ainoa, kuka ihmettelee juuri nyt. Kaikki rutiinit ja arki, ne mitä ennen oli… ei olekkaan siellä, turvallisina, odottamassa. Epätietoisuus ja pieni pelko tulevasta. Mitä nyt, kauan tämä kestää ja mitä tämän jälkeen?

Sitä ei kukaan tiedä, sillä meidän aikana ei ole tällaista ollut.

Kädet ristissä toivon, että riskiryhmäläiset, ja tietty läheiset, eivät tuota saisi. Anoppia ei voi mennä katsomaan, tuokin on uutta. Toivon, että hänen aikansa ei tule tässä välissä… ja jos tulee, niin sille en voi mitään.

Nyt on ehken paras aika puhaltaa yhteiseen hiileen ja tehdä oma osamme, että saadaan tämä virus jotenkin edes hidastamaan matkaansa.

Yksilöllä on valtava vastuu; ei auta virusta leviämään. Uudet ohjeet tulivat, ja kotona olo suositeltavaa, jos mahdollista. Kulttuurielämä jäi, urheilut ja muut…mutta:

Niin kauan kun on elämää, on toivoakin! ?

Omalta osaltani pysäytin oravanpyörän ja pysyn kotona mahdollisimman paljon. Oikeastaan…palaan henkisesti perusasioiden äärelle, jotka ovat olleet sivussa: koti, perhe tietty…mutta pihan hoito ja kasvimaan suunnittelu. Esimerkkeinä. Kirjat, ihmiset… välittäminen.

Kun on elänyt hektisesti, niin nämä ovat jääneet pienemmälle huomiolle… ja tarvittiin tällainen globaali asia, että sen näkee. Kaikkea on pitänyt liian itsestäänselvyytenä! Oikeastaan tuokin vähän järkytti, miten itsestäänselvyytenä.

Arkea luomassa

Ehken nyt on aika vaikka kehittää itseään. Levätä. Kuunnella.

Itse ajattelin luoda päivälle raamit, ja en jäädä tuleen makaamaan. Ehkä menee vielä päivä, kaksi kun saan ajatukset kokonaan hallintaan, mutta eihän tässä ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä eteenpäin.

❣ Kävin eilen metsälenkin yhden koirulin kanssa, sellaisen 5km ja aivan rauhassa kuunnellen metsää. En ottanut edes kuvia, en somea, ei muuta kuin me. Metsässä ei ollut muuta kuin rauha. Ihana hiljaisuus. Kauneutta.

❣ Piha tarvitsee haravointia ja fiksaamista. Istutukset koirien jäljiltä pitänee siirtää aidan toiselle puolelle, “ylämaahan”, eli kasvimaan puolelle. Tuotakaan en ole saanut aiemmin aikaiseksi, kun oli niin kiire tehdä…jotain.

❣ Kohta voi varmaan idättää jotain kasvamaan, tomaatteja laittaa alulle ja marjapuskia fiksailla.

❣ Terassit laittaa kevätkuntoon, ilmeisesti ilmat lämpenevät.. paras paikka aamukahville ?

❣ Vaikkakin lihastreenit ovat olleet aika vähäiset viime aikoina, niin nyt sitten taas voisi ohjailla itseään sinne. Koska siitä tykkää, ja eipä oikein ole syytä olla menemättä. Oma terveys on niin tärkeää.

❣ Nuo koirulit, kaikki 6kpl pitää niin hyvin aktiivisina ja elämässä kiinni myös! Ei voi jäädä mitenkään sohvalle, koska he tarvitsevat aktiviteettiä paljon 🙂

❣ Puhelin ja skype. Nyt myönnän, että tekniikasta on hyötyä! Niillä saa hyvin yhteyksiä ja näkee vähän nassuja. Ehken jopa voisi tutustua uusiin ihmisiin? ?‍♀️ Jos vaikka joku on aivan yksin ja kaipaa jotain muuta… ymmärrän, että neljän seinän sisällä yksinolo voi olla raastavaa.. itseasiassa olen tuon kokenut, mutta sairauden kautta. ?

Ehken tässä voisi sanoa, että hopeareunuksena on..ihmiset lähentyvät… huomaavat toisensa ja välittävät. Nyt on siihen aikaa. Globaalisti.

Ehken tämä ei olekkaan maailmanloppu, vaan uusi mahdollisuus? Kunhan tästä selvitään, ja selvitäänhän me! ❤

Nyt toivotan hyvää päivää, voimia ja terveyttä kaikille ?

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa