treenejä ja ajatuksia siitä

Treeniä, laihdutusta ja terveyttä

Ihanaa iltaa kaikille, istun tässä sohvalla vihreää teetä mukissa ja kuuntelen, kun eräs kiistakapula ajelee hiekkatietä rämällä autolla kovaa vauhtia. Pakoputki, tai sen jämä pikemminkin pärisee, tällä jannulla ei ole ajokorttia ja sponssarina sellainen ylikiltti isäntä.

Eli jannu on huonosta kodista kuulemma, ja vähän vaikea tapaus ja siinä ei mitään! Jos saa mahdollisuuden täällä, nuissa eräänlaisissa tukiasunnoissa niin mahtavaa! Mutta ilmeisesti tämä nuori ei saa tukea ongelmiinsa, ja hän on ottanut asenteen: teen mitä haluan. Ja tämä isäntä on nyt sitten polttanut puolustaessaan tuota pärisijää, suhteensa muihin isäntiin. Tämä on niin pieni paikka, että mielummin sopu kun kopu.

Vaan miksi itseänikin tuo häiritsee, on muutamia pointteja. Ensinnäkin, ne äänekkäät autot jota hän kuljettaa pitkin näitä teitä, joiden varsilla asuu varhain herääviä työläisiä sekä viljelijöitä. Pitää kivasti hereillä naapuruston. Toinen iso juttu on myös se, että näillä rauhallisilla teillä on paljon äitejä lapsien kanssa liikkeellä, koiruuksia yms lenkittäjien kanssa. Kapeat tiet, niin ei helppo väisää. Kolmas, meinasi ajaa kylkeeni tänään, vaikka olin paikoillani risteyksessä. Eli vaaraksihan tuo on. Nyt porukka on alkanut hermostua oikein kunnolla ja yleensä tuollaisesta ei hyvä heilu. Vaan ei tuosta menostakaan. Ei ymmärrä panoksia ja mitä voi oikeasti tapahtua. Hohhoijaa, pitää se yksi häirikkö sitten tännekkin eksyä.

Pieni peace of mind- kuva, jonka nappasin tänään kun hengailin järvellä. Syksyn lehti peilikirkkaalla järven pinnalla <3

Mutta sitten muuta asiaa. Liikuntaa lisää! 🙂 Kelailin tänään matkaani, jonka olen taivaltanut tähän mennessä itseni kanssa. Olen tästä aiemminkin kirjoittanut, mutta kirjoitan vielä lisää.

Kun aloitin, about 2v 7kk takaperin..painoin sellaiset 90kg. Huh.Tälle pituudelle aika taakka kantaa,

Sitten otin yhteyttä Sensei Markku Tikkaan, joka on “noissa piireissä” aika legenda jo. Tästä muuten blogiin, jossa on ilmaiseksi infoa niin moneen asiaan, rasvanpolttoon, treeniin, lepoon, kaikkeen. Sieltä saa jo sellaista tietoa, ettei ihan perus sali- pt pysty selittämään. –> http://www.protrainer.fi/blogi/

Kun aloitin, ja oikeastaan siis koko aikana ei kalorit ole olleet alle 1500kcal/pvä. Töitä olen tehnyt täysillä ja vaikka olisi ketuttanut, mennyt treenaamaan. Ainoa, millä sain tuloksia, oli vanhanaikaisesti tehdä töitä sen eteen. Pikkuhiljaa ja oikealla ravinnolla alkoi rasva palamaan. Se, että paino alkoi 2.5vuoden jälkeen nro:lla 6, aivan mahtava fiilis!

En usko nopeisiin ratkaisuihin tässä asiassa. Nopeilla superdieteillä yms saa hormonitasot sekaisin, kropan aineenvaihdunnan ja vaikka mitä muuta kivaa. Ok, paino voi tippua äkkiäkin, mutta se isoin juttu eli paluu normielämään! Hups, ja kilot takaisin.
Siksi ei ole varmaan ohjelmaa noissa töllöttimen suurin pudottaja- jutuissa: vuosi painonpudotuksen jälkeen….

Vaan oikeasti, järkeä, suunnitelmallisuus ja ennenkaikkea se, että ei hosu! Niillä saa elämänmuutoksen kestämään.

Sama treeneissä. Palkkasin juurikin sen takia oman valmentajan notta tuloksia tulee turvallisesti että kestävää ratkaisua. Oppia matkan varrella. Tehdä työtä tämän eteen, jotta muistan sen jos mieli tekisi antaa periksi.

Nyt kaloreita tulee päivään 2500kcal ja ruokana tuo on aika määrä kunnon ruokaa. Saa syödä ihan kunnolla 😀 mahtuu poikkeuksiakin matkaan.

Se on pakko todeta, että ei elämäni siis ole syömistä ja treeniä! Ne ovat osa muuta elämää. Tärkeää on myös se muu elämä, lepo, palautuminen ja itsensä huomioiminen henkisestikkin. Itseasiassa, treeni on itsessään aika pieni osa koko palettia, ravinto ja lepo ovat suuremmassa roolissa treenin ohella.

Nyt treenit menevät niin, että 4x sali ja 4x aerobinen. Itselläni tuo jälkimmäinen on niinkin simppeli, kun lenkkarit jalkaan ja lenkkipolulle reipas kävely.
Saliohjelma muuttuu tämän viikon jälkeen ja innoissani jo odotan uutta! 🙂

Ennen, kun aloittaa mitään urheilua, mielestäni on hyvä kysyä itseltään: mitä haluan tällä? Miksi teen tätä? Mikä tavoitteeni on pitkällä tähtäimellä? Tuo siksi, että joskus turhautuu, kun heti ekalla kerralla ei tapahdu mitään. Ei tokallakaan ja menee jonkin aikaa, että tuloksia alkaa näkymään kunnolla. Mutta juttele itsellesi ja jos haluat itsesi takia, vakuuta että kannattaa. Motivoi itseäsi. EI ehkä näy heti, mutta anna aikaa. Tee työtä ja älä kokoajan tuijota peiliä. Jossain välissä se muutos näkyy, ennen sitä fiilis on mahtava, kun jaksaa. Se on itsessään jo tosi mahtava fiilis!

Tee asioita itsesi takia, se kannattaa. Oma laji voi tulla ihan puskista, niinkuin itselläni tämä painonnosto. Entinen tanssija, nyt aivan rakastunut raudan nostoon. En olisi uskonut tuota pari vuotta taaksepäin.

Aika harvoin tavoitteellinen, naturaali treeni, oli laji mikä tahansa, on pahaa tehnyt. Ja mitä enemmän alkaa ikää tulemaan, sen tärkeämpää on vahvistaa itseään sekä pitää kroppaa terveenä! Lihaskunto on tärkeä osa- alue vanhuudessakin. Joten, itse ajattelin olla vanhempanakin vielä hyvässä kondiksessa ja ihanaa olisi, että voisin käydä treenaamassa vielä seniorinakin! Rollaattoriin vauhtia, jos sellaista tarvitaankaan! 🙂

Ylläoleva kuva on pikainen aikajana alusta eiliseen päivään. (Turvotusta tuossa eilisessä kuvassa, menkat nääs) Mutta vähän saa ideaa. Ikä ei ole ikinä este hyvään kuntoon pääsemiseen. EI ollenkaan! Tuossa on mielestäni hyvä peruste tuolle väittämälle. Ei se ikä… niinkuin ei niin monessa muussakaan asiassa. 
Vielä haluan tirstää pikkaisen ja lihasta lissää! 😀
Jos haluaa kuntoon, terveyttä (ei tietenkään poista sairauksia, vaan tarkoitan kuntoa yms) niin paras on se työ 
Tehdä töitä sen eteen pitkäjänteisesti ja se maksaa vaivan! Oma fiilis on terveempi ja paljon vahvempi minä, joka kantaa itsensä selkä suorana eikä väsy ihan ensimmäisenä. Se on ennenkaikkea lahja itselleni luultavammin muutaman lisävuoden terveenä. Ja ikänä. 
Huh. Nyt kokkaamaan taas ja suihkun kautta töllöttelemään!
xoxo
Toivottavasti sait kaiken sepustuksen jälkeen asian ytimestä kiinni. Niin laaja asia itselleni, että oli vaikea typistää. 
Ps. Ei tarkoita sitä, että kaikkien nyt sitten pitäisi salille ängetä… lenkki ja netti on täynnä hvyiä kotiohjeita….ei maksa mitään. 
Like it? Share the love:

Vastaa