Outfits treenejä ja ajatuksia siitä

Tekniikka ja data kaverina omassa hyvinvoinnissa ja asukuvia Pringle of Scotland x H&M

Apu vai ahdistus: älykellot ja muu tekniikka hyvinvoinnissa.

Vaaka, aktiivisuuskello ja sykemittari

Hahaa, ihana aihe! ūüėÄ Voi ihminen olla innoissaan taas hassuista asioista. Mutta, olen tavalla tai toisella pit√§nyt jo pitk√§√§n kirjaa liikunnasta ja muutoinkin fiiliksist√§ni. Apuna on ollut joko/sek√§ ett√§ sykemittari/askelmittari/p√§iv√§kirja.

Puretaan tuota v√§h√§n, kuulostaa niin sekasopalta! Eli aikoinaan asuessani Helsingiss√§, ja lopettaessani tupakanpolton, rupesin ramppaamaan lenkill√§ oikein urakalla, kun vierotusoireet olivat j√§rkyt. (Poltin 2 askia/pv√§…jaiks)

Huomasin, ett√§ seh√§n oli kivaa ja auttoi projektissa! Kun olin jonkin aikaa jo rampannut hermolenkkej√§, ajattelin, ett√§ jospa v√§h√§n ottaisi itsens√§ ik√§√§nkuin hyv√§ksi projektiksi ja tarkkailisi sit√§, miten paljon tulee liikuttua. Jostain syyst√§ t√§m√§ vaan kiinnostivat/kiinnostaa minua! Tilastot. ?‚Äć‚ôÄÔłŹ

Ostin siis askelmittarin. Sellaisen halvan, mutta teki työnsä. Pyrin siihen, että alkuun oli minimissään 7000askelta ja ajan kuluessa se nousi 10000 askeleeseen/lenkki. Sitten laitoin paperille sekä askeleet että päivän ja fiiliksen. Ihan sellaiselle normi ruutupaperille, ei mitään hienoa.

Huomasin, että itseäni kannusti se, kun tavoite täyttyi ja olin voittanut itseni.

Oma kokeiluni aktiivisuusrannekkeella

Nykyaikaan takaisin. Hommasin Samsnungin oman aktiivisuusrannekkeen ja se oli…. kiva. ? T√§m√§ varmaan riippuu siit√§, mit√§ haetaan laitteelta.

Tästä akku loppui nopeasti ja hoputti liikaa. Eli kun vaikka tein töitä läppärillä, niin meinasi, että älä viitsi. Kuitenkin kun liikuntaa tulee päivään paljon.

Taasen treeneissä ei ottanut niin hyvin sykkeitä ja mitannut tehoja. Omaan makuun tarvittiin siis jämerämpää kalustoa!

Uusi kaveri: Polar V800

Noniin, nyt päästiin sitten mahdollisuuksiin! Tässä kestää akku, on ohjelmia vaikka kuinka paljon, tarkkaa dataa kulutuksesta, joka taas osaltaan kannustaa vielä eteenpäin, suosittelee palautumisen mukaan lepoa ja vaikka mitä.

?

Miksi ihmeessä joku tykkää tästä niin paljon?

Niin… itsest√§ni on kiva seurata omaa kehityst√§ni sek√§ sit√§, miten paljon lenkki/treeni oikeasti kuormittaa. N√§in voin joko himmailla tahi lis√§√§ tehoja.

Numerot ja data pit√§v√§t siis minut kartalla. Samoin tekee √§lypuntarini mallia Nokia.?‚Äć‚ôÄÔłŹ?‚Äć‚ôÄÔłŹ?‚Äć‚ôÄÔłŹ?

Jossain vaiheessa podin kovasti puntarikammoa. Vaikkakin ne ovat numeroita ja ei pitäisi tehdä suurta numeroa niistä..hassu lause..mutta jos vaikka paino jumitti, niin siitä stressasin ja sitten tuppasi koko kroppa keräämään kortisolia ja tadaa! Eihän siitä mitään tullut.

Valmentajan kanssa päätettiin heittää vaaka komeroon odottelemaan.

Eik√§ se ole “kuin” ty√∂kalu. N√§inh√§n sit√§ pit√§isi ajatella. Se antaa viitteit√§ siit√§, mist√§ l√§hdet√§√§n ja miten edistyt√§√§n. That¬īs it.

Poden vieläkin samaa kammoa, mutta yritän suhtautua siihen enemmäkin niin, että se on apuväline, ei absoluuttinen totuus.

Tuossa √§lyvaa¬īassa on se kiva, ett√§ n√§ytt√§√§ lihasmassan, rasvat, luun tiheyden yms… onhan se kivempi kuitenkin olla kartalla omasta terveydest√§√§n. Tai ainakin siis t√§√§ll√§ tyk√§t√§√§n… tilastoista. ?

On siin√§ tietty sitten sudenkuoppansa siin√§kin. Jos tuijottaa liikaa taasen dataa, niin tietty se saattaa v√§√§rist√§√§ oman normi aktiivisuuden. Eli, jos vaikka katsoo leffaa, on kipe√§, haluu lev√§t√§, ottaa p√§ikk√§rit tms..niin n√§m√§ kellot huutavat, ett√§ aika tehd√§ jotain. T√§m√§ taas saattaa aiheuttaa sellaista ahdistusta, ett√§ olen laiska, pit√§isi tehd√§ jotain kokoajan jne…

Tässäkin sellainen kultainen keskitie on loistava: liikkuu ja sitten relaa. Antaa sen kellon huudella ja ottaa ne päikkärit tms.

Eli, punainen lanka: ne on apuvälineitä, ei hallitsevia elementtejä!

Näin niistä saa sen tehon ja parhaat ominaisuudet käyttöönsä.

Mekkovinkki syksylle/talvelle

Asukuvat n√§pp√§r√§sti tekstin seassa, eli yhdistin kaksi rakastamaani asiaa. ūüôā T√§m√§ puolipoolomekko on niin mielett√∂m√§n ihana! Ribbineulemekko korkealla halkiolla (jota muuten kursin v√§h√§n pienemm√§ksi)

https://www2.hm.com/fi_fi/productpage.0804144001.html 39.99‚ā¨

Onneksi tekiv√§t yhteisty√∂t√§ H&M√§n kanssa, hinta on kutakuinkin kukkarolle sopivampi ūüėČ

?‚̧?

Muutoinkin rakastuin merkkiin, ihan siis siihen koko br√§ndiin: https://pringlescotland.com/ since 1815. Jos voitan lotossa, niin… taitaa olla ensimm√§inen merkki, kun t√§m√§ nainen rakastuu!

Nyt taitaa olla puuron aika, joten ihanaa päivää kaikille!

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa