ihonhoitoa ja kauneutta

Relax baby! (Low budjet-kotispa)

Me, myself&I time!

Kun aika on kortilla ja ei halua koko päivää viettää kylppärissä

Tästä se oma ajatus sitten lähti. Ah, oma aika ja hermolepo kera pikaisen palautumisen! Oikeastaan allekirjoittaneen piti taas käydä äärirajoillansa muistaakseen tämän ?‍♂️?‍♀️

Uskon siihen, että aika moneen asiaan voi vaikuttaa ihan ajatuksillaan ja sen pienen ajan nipistämisellä. Eli siis, ei sairauksiin tahi sellaisiin vakaviin tapahtumiin yms…vaan sellaisiin #pikkujuttuihin# kuin stressi, ylikierroksilla käyminen ja se pirun matala tulehdustila kropassa.

Itselläni on tapana mennä aika lujaa ääripäästä toiseen, ja kun elämäntilanteessa on niitä kuormittavia juttuja, niin huomaan murehtivani niitä myös silloin, kun ei tarvitsisi.

Näiden ajatusten pysäyttäminen ja edes pieni volumen laskeminen ei ole itselleni se helpoin tehtävä. Aika usein kannan muidenkin juttuja ja olen “yliherkkä” tunteille, eli siis tunnen ne ja käyn läpi niitä ihan vaan kaverina… off- nappula olisi kiva. ?

Treenit menevät vahdilla & kovalla intensiteetillä. Olen kiristellyt vähän tahtia, ja sen tuntee! Hyvällä tavalla kuitenkin. Toki, kroppa vähän jumissa ja väsy, mutta terveellisemmästä asiasta kuitenkin.

Ja oman kiireensä tuovat tietty nuo ihanat 5kpl koiria. Heidän kanssa touhutessa menee nopeasti päivät. Kun ikääkin on aika vähän, niin sanotaanko, että opetelua, siivoamista ja naurun keskellä kyyneleitäkin… 😀

Koska haluan parhaat olot heille, ja tietty täyspäisyyden. Niinkuin uskoisin kaikkien eläinten parissa touhuuvien haluavan niille karvaötöilleen ?

Koirakulma ?

Oikeastaan sellainen pieni valkea hanurissa on ollut sitten viime viikon, ja huomasin kaipaavani sellaista pientä ekstra-omaa aikaa. Helposti, nopeasti ja halvalla. Onko se edes mahdollista? Katsotaan!

Omaan makuun siihen kuuluu itselläni aistien hemmottelemisesta ja kokonaisvaltaisesta rentoutumisesta.

Tuoksuilla ja käytetyn tuotteen koostumuksella on väliä sen verran, että pitää tuntua itselleen oikealta. Toinen tykkää voimakkaista tuoksuista, toinen ei voi sietää niitä.

Tämä tuli Lookfantastic boxin myötä aikaa sitten, ja kun tilasin vahingossa kaksi boxia, niin näitäkin suihkuöljyjä oli sitten kaksi. Toisen käytiin jo aiemmin, ja tämä odotteli oikeaa hetkeä: kylmempää ilmaa ja lämpimiä vaatteita.

Varmaan muuten siksikin odotellut, kun tuoksu on niin mausteinen, että kesällä olisi ollut jo liian lämpimät fiilikset?

Katselin netistä, ja tällaisia pieniä puteleitakin saa suht edullisesti. Esim Frantsilalla oli paljon eteerisiä öljyjä http://www.frantsila.eu/Eteeriset_%C3%96ljyt ja hintaluokka sellaiset 8€ kipale. Näissä on se hyvä, että pari tippaa vaikka saippuaan laitettuna toimii hyvin, ja puteli kestää pitkään.

Tämä oma pikkuputelini on aromatherapy associates ja kurkkasin hintaa: 60€/ isompi pullo..kääk! Tämän pikku pullon jälkeen Frantsilan sivut kutsuvat.

  • Eli ainesosa nro 1: suihkuöljy ?

Sitten joku kiva ja itselleen ripaus jotain muuta, kun arkea oleva putsari kasvoille. Eli, mikä omaan budjettiin ja mieltymykseen sopii.

Voi olla vaikka pesusieni, jossa ripaus vaikka uuden tuoksuista saippuaa. Ei siis mitään kallista tahi erikoista, vaan sellaista, jota ei joka päivä käytä.

Ikäänkuin siis hemmotellaan tuoksuaisteja uudella, vaikka se olisikin sitten “vain” uusi saippua. Eli mikä sitten itselleen sopii! Tai jos haluaa, niin sitten oikein panostaa johonkin ihanaan ja käyttää sitten näissä hemmotteluhetkissä.

?Täällä siis on oma kategoriansa hemmottelutuotteille ja arkiselle ihonhoidolle.

Näin sitten a) nautin niistä luksusjutuista enemmän b) saan enemmän henkisesti irti niistä c) iho ei ehdi tottua tuotteisiin, joita ei vaan ole varaa hommailla jokapäiväiseen käyttöön ja reagoi ikäänkuin täsmähoitona. (Täysin omaa logiikkaa, toimii kuitenkin täällä tälle iholle)

Itselläni tämä spessutuote on Eve Lomin putsari kera musliniliinan. Nämäkin tulivat aikoinaan Lookfantastic boxista.Tämäkin on aika mausteisen tuoksuinen, ja ehken sitä sitten vaan hakee lämpöä ja vahvoja tuoksuja herättelemään stressistä.

  • Hemmottelupuhdistus

Kolmantena on niinkin hassu kuin tyynysuihke. Tämän voipi varmaan skipata, jollei oikeasti niitä tuoksuja halua… tässä tyynysuihkeessa on pääosissa laventeli ja kamomilla, ja se niissä on omat tuoksunsa.

Kamomilla ja laventeli kuuluvat niihin, joiden sanotaan rauhottavan ja rentouttavan niin, että unen laatu että nukahtamisaika lyhenee. En osaa siitä sen enempiä sanoa, kun kiskaisen melatoniinkinkin vielä perään. Mutta sen voin sanoa, että rauhoitti ihan kivasti ajatuksia ennen kuin melatoniini ehti vaikuttaa. Eli… ?

  • Tyynysuihke

Ps. erilaisia ja kaikenmaailman ihania tuoksuja saa googlettamalla ihan vain tyynysuihke. Omat ostokset tulevat menemään tuonne https://tuoksukauppa.com/product/110/cashmere-tyynysuihke-125-ml. Tämä tosin kestää aika pitkään, ettei mitään kiirutta taida olla vielä!

“Marssijärjestys”

Nyt on ainesosat selvillä ja itse tapahtumiin.

Ihan ensin menen suihkuun. Hiukset yms pesen ja samalla suihku lämpiää ja höyrystyy kuumemman veden voimasta. Ei tarvitse enempiä valutella eikä juoksutella vettä, vaan ihan siinä pestessä saa kylppärin lämpimän höyryn valtaan.

? Kun kaikki muu on tehty, niin aika ottaa esille tuo öljy. Laitan sitä kämmenille ja levitän iholle. Ah, tuo lämmin vesihöyry tehostaa tuoksua ja koko kylppäri tuoksuu ihanalle! Laitan vielä pienen tipan kämmenen pohjalle ja vaan hengittelen sitä tuoksua, olen siinä hetkessä täysillä. Tuossa hetkessä tapahtuu itselleni se ensimmäinen “taika”. Olen juuri ja vain suihkussa hengittelemässä ja en muista stressiä. Ikäänkuin minimuotoinen meditaatio!

? Tämän voi tehdä ennen suihkua tahi miten vaan itse haluaa. Täällä teen jälkeen, kun tuohon Eve Lomiin yhdistän aina oman rituaalinsa ja varaan aikaa samalla pienelle kasvohieronnalle. Plus Eve Lom on parhaimmillaan, kun sitä ei pestä pois, vaan se mitä jää, niin jää. Hoitaa sitten samalla ihoa!

?Ja sitten sipsutellaan yöunille, suihkaisu tyynyspraytä ja zzzz.

Järjestyksellä eikä tuotteilla ei ole niin suurta merkitystä, vaan sillä, että keskittyy siihen hetkeen, hemmotteluun. Kun putsailee vaikka kasvoja, niin samalla hieroo, nauttii ja tuoksusta/tuoksumattomuudesta.

Se oma hetki, siinä on aika suuri taika. Kun taas avaa oven siihen todellisuuteen (jossa koirulit ovat aktiivisia jne) tai mikä tahansa, mikä aiheuttaa stressiä on asteen helpompi kestää. Tai ainakin saa siitä hetken tauon!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa