treenejä ja ajatuksia siitä yhteistyöt

Perfect TENS, kivunlievitystä lääkkeettömästi

*Perfect TENS, yhteistyössä tenslaite.fi kanssa. <3 Kiitos!

Pieni pikapriiffaus, miksi olen innoissani tästä yhteistyöstä sekä tuotteesta että mihin sitä käytän: 
Olen kärsinyt kaikenmaailman kolotuksista ja kivuista kropassa jo vuodesta- 83.
 • Syy tähän oli itseasiassa aika hurja: totaalinen ilmalento nuoren hevosen selästä kaulan yli suoraan seinää päin ja naps: mm.kaularanka liian suoraksi, ja pari muuta muistoa mukaan. 

Arvatkaas, käytinkö sitten sitä noloa kaulatukea (joka oli valmistettu jostain patjan tuntuisesta materiaalista) koulussa teininä? No en. Ja lääkäri “lupasi” kivat ongelmat, jollen käyttäisi. Tuo lupaus piti, on hartiakipuja, jännityspäänsärkyä, kiristelen hampaita, muuten vaan niskat jumissa..huh, aloitin fysikaalisessa ramppaamisen iällä 13v. 

 • Sittemmin tuli levottomat jalat. Suvussa on meitä jonkin verrankin! 
 • Aloitin aktiivitreenit 4v takaperin, josta on, niinkuin olen kertonutkin, ollut viimeiset puoli vuotta voimanostoa ja tähtäimessä SM- kisat. Lihasjumeilta ei voi välttyä, sekä pieniltä vaurioilta. 
 • Tähän päälle migreeni sekä… 
 • …työperäinen käsien nopeasti tulehtuminen, eli liika liikkuvuus= nopeasti jännetuppi, olkapussin tulehdus ja tenniskyynärpää. 
 • Tadaa, kovat menkkakivut kerran kuukaudessa.

Ok, olen kävelevä katasrofi 😀 Mutta näin voin käsi sydämmellä sanoa tietäväni tästä jotain, sekä oireista että hoidoista. 
Sain aikoinaan fyssarissa jotakin hoitoa, jossa oli elektrodit sekä jännän tuntuisia tuntemuksia. Aina lähtiessäni kotia oli olo parempi. En tiennyt, mitä se oli ja en osannut edes unelmoida tuolloin, että voisin tehdä hoidot kotona ja koska haluan.  
Itse en tykkää lääkkeistä ollenkaan, olen joutunut syömään niitä juuri noista syistä liikaakin ja itseasiassa lopetin buranan käytönkin sellaiset 10v takaperin. 
Tämä TENS toimii kivunlievittäjänä ja lääkkeettömästi! Elimistö kiittää tästä päätöksestä, maha oli aikas kipeä jo särkylääkkeiden jäljiltä. 

Mihin siis tarkoitettu?

 • Krooniset kivut: selkäkipu, nivelrikko, reumakivut, noidannuoli, lantiokivut, polven nivelrkosta johtuvat kivut ja iskiaskivut.
 • Lihas- ja luustokivut: fibromyalgia, kaatumisvammat, venähdykset, lihasten saamat kolhut ja auto- onnettomuuksista aiheutuvat kivut
 • Akuutti kipu: hampaiden ja kasvojen kivut, niskakivut, leikkausten jälkeiset kivut, migreeni ja neuralgiat

Mihin tämä sitten perustuu?

TENS on lyhenne sanoista Transcutaneous Electrial Nerve Stilmulation, eli transkutaalinen hermosimulaatio. TENS- hoidossa ihon läpi lähetettävät sähköimpulssit lievittävät kipua kahdella tavalla
Kipuportti: sähkö stimuloi kosketus- ja lämpötila aistimuksiavälittäviä hermoja. Nämä hermot kytkeytyvät samoihin selkäytimen kohtiin kuin kipua välittävät hermot. Voimakas signaali estää kipuviestin pääsyn aivoihin. 
Endorfiinin vapautuminen: Matalat taajuudet ja suurempi voimakkuus tuottaa liikehermojen välityksellä pieniä, toistuvia lihassupistuksia. Aivot tulkitsevat tämän fyysiseksi rasitukseksi, jolloin kehon omien kipulääkkeiden eli endorfiinien eritys lisääntyy. Kivunlievityksen teho saavuttaa huipputason noin 40minuutin kuluttua ja voi jatkua jopa tunteja laitteen sammuttamisen jälkeen.

Itse laitteesta sananen: 

 • Suuri LCD- näyttö
 • Kaksikanavainen, eli sisältää kaksi itsenäistä kanavaa ja neljä elektodia, joiden avulla voi hoitaa kahta aluetta samanaikaisesti. 
 • Miellyttävä simulaatio
 • 8 valmista ohjelmaa 
 • 1 manuaaliohjelma
 • Muistitoiminto
 • Avoimen piirin tun nistus, eli jos joku elektrodi ei ole kiinni, niin impulssien voimakkuus nollaantuu automaattisesti
 • Painikkeiden automaattinen lukitus <3 
 • Irrotettava vyöpidike

Omaa kokemusta ja käyttöä:

4 elektrodia sijoitetaan joko halutun kipualueen ympärille tai sitten niinkuin teen ennen nukkumaan menoa (pahin aika levottomien jalkojen kanssa)Laitan ne hermojen pituussuuntaan pakaralihas- takareisi- linjalle ja 20min ohjelmalla H. Nukahdin toissa iltana tämä laite vielä kiinni minussa, mieheni napsi sitten ne elektrodit pois talteen. 
Koklasin myös pahoinvointiin simuloimalla akupunktiohoitoja, laitoin ranteeseen ohjeen mukaisesti ja ohjelma päälle. Oma stressimahasekoiluni, johon liittyy tuota pahoinvointia muuten helpotti näin, ja samalla rauhoitti oloa. 
Eräs ohjelmista simuloi hierontaa.  <3 ah, autuutta treenin jälkeen!
Ja hei, voi laittaa ohjeen mukaan vaikka kasvoille: leukaperiin, jos jännittää leukaperillä niinkuin minä! Siitä saa muuten kivat päänsäryt, narskuttelusta ja jännittelemisestä leukaperillä. Autsh. 
Pääsin koklaamaan myös menkkakivuissa, jotka juuri olivat. Ikää kun tulee, niin nämä(kin) oireet pahenevat. Laitoin elektrodit paikoilleen ja taas surrasin, kipusignaalit blogattu. 
Koklasin myös tenniskyynärpäähän ja hyvin pystyi sen jälkeen taas kirjoittamaan. Eli kipuportti sulkeutui!
Elikkäs tämä on samaa hoitoa, mitä sain aikoinaan jo fysikaalisessa ja jo silloin toimi. Perustuu ihan kropan omiin toimintoihin ja niitä hyväksi käyttäen, eli ei mikään “ihmevempula”. 
Tähän laitteeseen on niin vahva suositus, että! Jos kärsit yhtään nuista, mistä kirjoitin niin anna ihmeessä tälle laitteelle mahdollisuus. 
En mainostaisi enkä kehuisi, jollei oikeasti näihin vaivoihin tällä kropalla auttaisi. Otan tuon terveyden aikas tosissaan, kuten olen kertonut :). 

Mistä näitä saa ja mitä maksaa? 

tenslaite.fi<– tuolta, ja tämän laitteen hinta on 82.90€. 
(Ilmainen toimitus ja lähetys 24h sisällä. Nopeaa kun mikä!)
Kaupassa on ainakin 8 eri laitetta, joista muuten yksi alkoi himottamaan allekirjoittanutta….Perfect beauty Kuulostaa hyvältä, ja kun luin toimintaperiaatteen, niin… treeniä kasvoille, kiitos! 
Kaupassa on kattavasti laitteiden lisäksi myös erilaisia elektrodeja sekä geeliä, jota voi käyttää elektrodien kanssa. Kannattaa käydä kurkkaamassa!
Nyt treenaamaan ja sitten elektrodit kiinni alaselkään. 
Auttaa palautumaan maastavedosta, jossa onnistun saamaan aina vähän alaselkään kipuilua. Johtunee suurimmaksi osaksi siitä hevosen selästä lentämisestä, jätti jälkensä.
Mielettömän hyvää päivää kaikille!
xoxo
Like it? Share the love:

Vastaa