Thoughts and life

Pelkojen kohtaamista; paniikkihäiriö sekä asukuvia: vaaleat “revityt” farkut ❤

Pelkoja ja niiden käsittelyä

Pelkoja voi olla…eikä vain voi, kun on miljoonaa laatua. Jokaisella on omansa, ja kaikki yhtä…hmm…arvokkaita, jotta tosissaan pitää ottaa.

Yhden pelko ei ole siis vähäarvoisempi kuin toisen. ?

Uskoisin, että mennyt kevät ja kesä on ollut monelle haastavaa, joten en usko, että olen yksin ihmettelemässä näitä juttuja :). Joten et sinäkään siis ole yksin, täällä ainakin toinen! ?

Sain itseni kiinni vähän salaa; niin ihmeellisistä asioista jännitin ja ihmettelin, että miksi! Kun tarkemmin aloin kuuntelemaan itseäni, niin monen jännityksen takana oli/on pelkoja. Pelko koronasta, pelko menettämisestä, selviämisestä, omasta terveydestä jne jne… ja nämä ovat päässeet ihan pikkuhiljaa hiipimään takaraivoon, ottaen ihan pikkuhiljaa otettaan ja myönnän; kaventaneet osaltaan elinpiiriäni.

Samalla nämä pelot ovat kuluttaneet sen verran, että huomaan paniikkihäiriön saaneen pientä…suurempaakin…askelta taasen, ja se ei käy. Ei vaan käy! ?‍♀️?

Jos olisin ollut “entissä voimissani”, eli ei olisi ollut eikä tullut maailman mullistusta, niin olisin varmaan bongannut oireet ja ajatukset aiemmin jo. Nyt huomion vei maailmalla myllertävä virus, ja omat oireet tuntuivat vähäpätöiseltä.

Vaikkakaan eivät sitä oman elämisen kannalta tietty olleet.

Taisteluun siis pelkoja vastaan!

Koska taidan olla kovapäinen, niin tässäkin toimi stopparina täysi väsähtäminen. Sen suhteen siis, että ensinnäkin tajusin tilanteen ja sen, että jotain pitää tehdä itsensä hyväksi NYT.

Jos jotain olen oppinut peloista, niin sen, että ne on pakko tavalla tahi toisella kohdata. Se on epämukavaa, noh tietty pelottavaa ja kaiken kaikkiaan äärimmäisen karsee olotila.

Olotila. Juuri sitä se suurimmaksi osaksi on, oloa…omaa ajatusta ja reagointia johonkin. Niinkuin itselläni, paniikkiin ja sen tuomiin oloihin.

Ensin kävin taasen läpi faktoja, mitä kropassa paniikissa käy, mitä ei voi tapahtua ja sen, että ei ole vaarallista. Eli suoritin ikäänkuin “selkänoja”listan, jolloin olo oli vahvempi vaikkapa sykkeen noustessa tahi huipatessa. Tieto tuo tässä asiassa helpotusta, ei tuskaa.

Askel askeleelta pidensin oloani ja olemista pelossa, muistuttaen itseäni todellisuudesta. Välillä oli pakko juosta karkuun, mutta se ei haittaa!! Lempeäsi, päättäväisesti ja eteenpäin. Ihmisen mieli on sekä huonossa, mutta hyvässäkin kovin voimakas. Ne negatiiviset ovat vaan jollain tasolla “helpompia” kuunneltavia…?‍♀️

Pieniä voittoja, suuria taisteluja vaikkapa kassajonossa… takapakkia ja taas eteenpäin. Voisin kuvitella, että monessa pelossa on sama kaava sen voittamiseen! Pitää vain muistaa, että:

  • Et ole epänormaali
  • Et ole huonompi
  • Et ole hullu
  • Olet ihana
  • Olet inhimmillinen
  • Olet arvokas
  • Olet vahvempi kuin luulet
Maarit 15v ja 49v 😀

Apua kannattaa hakea, eikä jäädä yksin. Jos joku ei ymmärrä, älä välitä. Joku muu ymmärtää. Ne omat fiilikset ovat aitoja ja arvokkaita, ei “ota itseäsi niskasta kii ja sillä se selviää”. Aargh, tuo lause on…piip. Eli, paniikkifiilarit ovat aivan totta itselleen, ja on oikeus tuntea niinkuin tuntee ilman, että joku vähättelee asiaa! Olen sanonutkin, että tämä tulee pikemminkin vahvoille, herkille ihmiselle, sillä he jaksavat taistella tämän kanssa. ?

Pari sanaa farkuista, muutoin innostun kirjoittamaan tuosta paniikki- aiheesta kirjan! 😀 Eli:

Farkut erittäin joustavaa pestyä denimiä. Voimakkaita kulutustehosteita. Korkea vyötärö, napillinen vetoketjusepalus, takataskut sekä erittäin kapeat lahkeet.

Nämä ovat from H&M hintaan 19,99€. Niinkuin edellisessä postauksessa kirjuutin, niin vaalea demin..tahi sekoite pikemminkin, on jostain syystä nyt itselleni the- juttu.

Näissä tuo jousto sekä ah, korkea vyötärö tekevät sen, että jalassa mahtimukavat! Taasen menisi myös korkkareiden, jakun, nahkatakin ja minkä vain- kanssa :). Se on ehken itselleni se juttu, että pitää käydä monen muunkin jutun kanssa, kuin vain yhden. Monikäyttöisyys! ?

Nyt toivottelen ihanaa päivää kaikille!

With love, Maarit

Ps. Jos haluat lisää vinkkejä vaikka paniikin kanssa, niin pistä a) kommenttia b) sähkäriä ?

Like it? Share the love:

Vastaa