Thoughts and life

Painopeitto (edullisesti!) hyvään uneen ja helpotusta levottomiin jalkoihin

Zzzzzzzz…..

Levoton nukkuja täällä, hei!!

Eli olen todella vaikea nukkuja: levottomat jalat, levoton mieli ja ehken tuo ikä saattaa olla pienenä tekijänä jo, melatoniinin tuotanto kun tuppaa hiipumaan ikää kertyessä.

En millään halua käyttää lääkkeitä, jollei ole ihan pakko, ja mielummin en silloinkaan. Joten, olen siis vispannut koipiani muutaman vuoden oikein tosissaan ja nukkunut pätkittäin. ?

Kuulin jo 10v takaperin tästä ideasta, painon tunteesta peiton ominaisuudessa, silloiselta hammaslääkäriltäni. Hän käytti itse ryijyä peittona, ja kovin suositteli tuota ideaa myös minulle.

Jotenkin se sitten jäi, niinkuin hyvät ideat, taka- alalle, mutta kuitenkin mieleen. Ryijyä en omistanut ja laiskuus etsiä..ja ehken sellainen pieni skeptisyyskin oli läsnä.

Painopeitto ja sen idea:

?

Kuva Motonetin sivulta kaapattuna 🙂

Vaikutus perustuu syväpainetuntoon, joka lisää mielihyvähormonien tuotantoa aivoissa, aivan kuten halaus. Painopeiton alla makaaminen saa kehossa aikaan turvallisen ja rentoutuneen olon.
Painopeiton hyödyt:
• Rentouttaa,
• Lievittää stressiä ja jännitystä
• Helpottaa nukahtamista
• Pidentää kehon syvän unen vaihetta
• Viilentävä vaikutus

Näin Motonetin ( https://m.motonet.fi/fi/tuote/8001179/Painopeitto-150-x-200-cm-9-kg-harmaa) ilmoituksen, että tällainen painopeitto olisi tarjouksessa. Hintaa 49.90€, normisti 59.90€ (ei mielestäni sekään kallis, verrattuna moneen merkkituotteeseen..)

Laitoin äkkiä miehelleni viestiä, että kun tulet töistä niin käytkö kiltti tällaisen nappaamassa mukaasi. Hän vielä skepitsempänä sitten suuntasi Motonettiin, ja kysyi vielä: oletko ihan varma? Tämähän painaa kuin piip! Ja painoihan se, kun oli paketissa ja pienessä alassa sen 9kg, aika paino peitolle!?

Myönnetään, mietin itsekin, että tuolla alla ahdistuu kyllä, ja ahtaanpaikan kammo iskee!

Mutta eikun pakkauksesta pois ja kokeilemaan. Heti, vaatteet päällä. Ja fiilis oli… mahtava!❤

Miltä se painopeitto tuntui ja onko auttanut?

Ihanalta. Siis, kun jäin sen alle ihan kokeillakseni niin rentouduin ihan mielettömästi. Sellainen lämpö levisi raajoihin ja se 9kg ei muuten tuntunut mitenkään pahalta, kun jakautui isoon alaan, päinvastoin! Oli oikeasti, kuin suuri halaus.

Käytän Polar V800 jokapäiväisessä elämässä, myös siis öisin ja…wow…yöt ovat olleet sen jälkeen katkeamattomia, nukahdan helpommin enkä ramppaa pitkin asuntoa öisin.

Kun aiemmin data oli, että max 4-5h ja sekin totaalisen katkonaista unta niin nyt on ollut 7h ja yhtenäistä unta.

? Eli ihan mieletön vaikutus, ainakin minulle!

Unen myötä on taasen moni asia saanut paremman fiiliksen ja positiivisemman näkökulman. En oikein näköjään edes tajunnut, kuinka väsynyt sitä oli aiemmin!

En nyt sitten jaarittele tästä sen enempiä, tulin vain kertomaan, että jos kärsit vaikkapa edellämainituista ja olet samanlainen nukkuja kuin minäkin; kandee koklailla!??

Nyt toivottelen hyvää sunnuntaita kaikille!

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa