treenejä ja ajatuksia siitä

Onko terveellinen elämä tylsää?

Olipas dramaattinen otsikko! Vaan, kun kerran tuo liikunta ja erityisesti voimailu on nyt se keskeinen osa elämääni, niin miksi en kirjoittaisi siitä sitten vähän? Katson aina, kun joillakin on niin ihania kuvia ravintoloista ja kaffetteluista että oma elämä kuvina tuntuu vähän tylsältä siinä kuvavirrassa. Vaikkakaan omasta mielestä se ei ole, mutta kun seurailee ihania insta- tilejäkin niin omissa kuvissa olen minä, koirat, kahvikuppi tai painot 😀 .  Tai kaikki yhtäaikaa.

Tuossa kirjuuttelen juurikin tätä kirjoitusta. Kahvi, koiruus ja vaan puntit puuttuu!

Ukkokulta tuossa totesi että olen kuin se Pikku Myy kun ähisen tuolla meidän omassa salissa painojen kanssa nuttura vinossa! 🙂 Mutta liikunta on itselleni sellainen sekä omien fiiliksien tasaamisen lähde, mutta myös hyvinvoinnin niin monella tapaa. Rakastan sitä fiilistä, kun vetää itsensä piippuun, tai voittaa itsensä siitä huolimatta että just nyt ei huvittais mennä.


Tänään oli fiilis: onx pakko jos ei haluu? Kuitenkin tuli mentyä ja treenit tehtyä. Palkaksi sitten banaania ja mansikkaprotskua, lauantain villiä menoa?
Tällä viikolla on menossa 3RM eli rep max eli siis suomeksi 3 x parasta mitä saa irti.  Ensiviikolla tuo on sitten se ykkösmaximin kokeilu, jota muuten en ole aiemmin kokeillut!

Sain kutakuinkin tulokset tällä viikolla:

Normi kyykky: 3x 105kg…olisi mennyt enemmänkin, mutta siitä lisää kohta.
Penkki: 3x 65kg, plaah…
Maastaveto: 3x95kg selkä kipeänä, olisi mennyt paaaljon enemmän muutoin
Vinopenkki: 3x 45kg ilman tukea, eli en ottanut liikoja painoja ettei romahtanut päälle.

Yhteenveto fiilareista: olis voinu mennä paremminkin! Itselläni on sellainen vaihe, että vähän totuttelen painon fiilikseen. Eli siis, kun tarpeeksi on painoa niin se, tadaa: painaa! 😀 Se on vähän jännä fiilis, kun mennään tietyn rajan yli. Pieni paniikki meinasi alkuun tulla, kun kyykyssä yli 100kg niskaan tuli. Mutta, vastahan tässä siis on se 3.5v harjoiteltu eli parhaat vielä edessä! Ja ensiviikolla mennään sitten niihin 1RM. Jospa tuo selkä antaisi jo armoa ja saisi kunnon maastavedon tuloksen.

Taitaa olla ainoa asia, missä olen hieman “armoton” itselleni, tämä painojen heiluttelu. Muutoin vähän sieltä  missä aita on helpoin alittaa….

                            Kuvahaun tulos haulle quotes about lifting weights funny

Oma tavoite vanhuuden varalle 🙂

Eli siis, kun laitan tähän nuita omia lukemia niin pitänee ottaa huomioon ikä hahaa ei ikä, vaan vuodet, jota olen tätä lajia tahkonnut. Itseasiassa sellaiset 3.5vuotta, joten ei sen takia ihan mahtilukemat vielä mutta niitä kohden pyritään. Valmentaja laittaa kuulemma parin viikon jälkeen uuden ohjelman ja keskittyminen taitaapi olla sen voiman lisäyksen kohdalla.

Mutta, rehellisyyden nimissä nyt pitänee ottaa happea sen verran, että ei lähde jakelemaan ohjeita. Syy tähän on ihan se, vaikkakin tiedän jostain jotain niin tällaiseen ohjaamiseen tarvitaan aina (mielestäni) ammattilaista. Siinä tarvitaan tietotaitoa ihan perusasioista ravinnossa, liikunnan määrässä ja kun jokaisella on omat tavoitteensa, lähtökohtansa ja kroppansa. Kaikki nuo toimivat jokasella omalla tavallaan ja sellaisia yleisohjeita ehkä, mutta aina varoituksen sanan saattelemana. Koska en ole ammattilainen muuta kun ohjeita noudattamisessa että tietty oppimisessa. Ammattilaiseksi luen ihmisen, joka on tosiaan lukenut alaa ja toiminut alalla vuosia.                           Kuvahaun tulos haulle quotes about gym coach funny

Meillä on ihanan villiä menoa tänään tiedossa: leffaa, saunaa ja pleikkaa. Ja pussillinen Fazun suklaa- lakuja! Eilen sain oman pullon neitsytoliiviöljyä, perjantaipullo. 😀 Oikeasti, kuulostaa ihan liian terveelliseltä ja tylsältä?

Itse taidan olla valinnut tämän tien, ja pitää muistaa että kaikkia ei kiinnosta! Elän jotenkin niin tätäkautta jo että saattaa tulla liian “tuputtavia” neuvoja. Älkää välittäkö, en tuputa vaan yritän ehken jotain oppeja vaan kertoa, jos vaikka jotain saisi irti itselleen? Siis jos on tarve. You know…

Eli ei ole tylsää, onhan mulla kaikkea elämää: painot, lenkki, meikit, painot, ruokaa, lökövaatteet, protskua suklaaversiona, koti, perhe, cardio ja se fazun pussi!
Ihanaa lauantaita kaikille!
xoxo

Like it? Share the love:

Vastaa