Hyvinvointi Thoughts and life

Laihduttaminen, elämäntapamuutos ja pari hajatelmaa formaatista; suurin pudottaja🤔

Hmmmm….

Elämäntapamuutos ja laihduttaminen, mitä se vaatii?

Sitoutumista. Se on ainakin yksi juttu. Ja sitä, että ymmärtää sen, miten kannattaa loogisesti edetä, sen, että se ottaa oman aikansa ja sen, että poistuu monessa suhteessa mukavuusalueelta, luoden uudet alueet.

Noin niinkuin pähkinänkuoressa 🥰

Järjestelmällisyyttä, ruokavalion muutosta sekä liikuntaa. Tietenkin armollisuutta, että jos sattuu syömään jotain muuta kuin sitä terveellistä ei maailma siihen kaadu.

Hyvän rungon ruokavaliolle, sekä hyvän rungon treenille.

Itselläni on kokemusta sekä niistä huonoista valinnoista ja ruokavalioista, ja treeniohjelmista. Ennen kuin löysin itselleni hyvän valmentajan, juoksin kuntosalista toiseen etsien jotain järkevää ja toimivaa systeemiä.

Valitettavasti ohjelmat mitä sain salien mukana, olivat aika perus… elikkä vähän sitä ja tätä silloin tällöin pienillä painoilla ja onnea matkaan.

Sitten löysin tämän nykyisen valmentajani ja oikeastaan homma olikin simppelimpää kuin luulin! Aivan perusruualla ja salin puolella perusliikkeillä aerobisen lisänä homma hoitui ilman suurempia stressejä tahi säätämistä.

Niinhän sen pitäisi olla; arjessa toimivaa, helposti toteutettavaa ja aikaa jää muullekin elämällä- koska elämässä on muutakin. Tämä on vain yksi osa, tavoite… elämäntapamuutos.

Ok, nyt tuosta toisesta kuvasta hameessa on tullut 10kg lisää, joka on jo työn alla 🤔😘 Elämä, paniikki ja muut koronasta lähtien vaikuttivat…onneksi on aina mahdollisuus korjata kurssia ja tehdä asialle jotain. JOS haluaa!

Sen haluan aina sanoa, sillä kenenkään ei ole pakko laihduttaa tahi tehdä mitään jollei halua ja on tyytyväinen nykyhetkeen! Itse en ole, joten teen siis sille jotain🤷

Totutut tavat ja negatiivinen ajattelu stopparina?

EN minä, ne muut voi/osaa/pystyy… miksi muka sinä et? Omat “kuvitelmat” omasta vähäisyydetään ja siitä, että en minä voi…kun… ne vasta ovatkin niitä huonoja isäntiä ajatusmaailmassa! Ennenminkin ehken se, että on ikäänkuin tottunut siihen, missä on ja siitä poistuminen on vaikemapaa on se problemos.

Ihminen tottuu niin hyvin moniin asioihin; hyvässä ja pahassa. Niin täälläkin, ja nyt opettelen niistä itseäni kahlitsevista jutuista pois. Ensin vaan pitää ymmärtää ja nähdä ne ajatukset, jotka jarruttavat. Kyseenalaistaa ne ja tajuta, että ne eivät ole niitä absoluuttisia totuuksia, vaan ajatuksia…jotka olet luonut ihan itse.

Kun sen huomaa ja näkee, on helpompi lähteä eteenpäin. Minähän voin, pystyn ja teen! Askel askeleelta eteenpäin. Jos siellä takaraivossa joku ääni meinaa, että pliis…sinä? No way… anna sen meluta ja jatka matkaa…se on kuitenkin vain ajatus. Teot ratkaisevat!

Dietti, laihduttaminen ja elämäntapamuutos… sanana jo voi herättää väsymystä, negatiivisia fiboja itsestään; mahdoton tehtävä minulle…mutta kuten kuvista näkyy; ei ole mahdotonta.

Valitaan päämäärä ja toimitaan niin, että sen saavuttaa. Ja muistetaan matkalla, ettei tämä ole pikajuoksutaipale…terveellisesti ja kohtuullisessa ajassa, omaa kroppaa kunnioittaen!💕

Pari hajatelmaa telkkariformaatista; suurin pudottaja

Niin…tämä on vähän…hmm… Ok, en katsonut yhtään jaksoa suomalaisesta versiosta, sillä valitettavasti oma maku meni tähän formaattiin jenkkiversioista! Liian kovaa, liian nopeasti ja olihan siellä kaikenlaista pilleriäkin jouduttu ottamaan, valmentajien käskystä, että oma joukkue voittaa…eli totaalisen epäterveellistä menoa!

Samalla myös se, että kun tuollaisella asialla kilpaillaan, terveydellä… niin se jo lähtökohtaisesti itselleni on jaiks… ja vielä kirsikkana kakun päälle; missä on kuvat vuosi ohjelman jälkeen? Nimittäin suurelle osalle oli tullut takaisin, ja tuplana juurikin tuon liian nopean tahdin takia. Liian pienet kalorit verrattuna treeniin ja usein tuo liian rajoittava on toisessa päässä sitten kaikki mulle nyt heti.

Tässä suomi- versoissa olivat valmentajina vissiin (oon umpisurkee julkkiksissa…) ammattilaiset? Siis asiaa opiskelleet valmentajat. Sillä siinä vaiheessa kun aletaan valmentamaan ja ottamaan vastuu toisesta ihmisestä, pitää siellä olla ammatillista osaamista tarpeeksi! ☝️

Ehken se, että juurikin se kilpailuasetelma taas ei napannut. Kun elämäntapamuutos ei ole mielestäni kilpailua…mutta! Jos nämä kilpailijat saivat HYVÄT eväät jatkoa varten ja kroppaa ei pistetty aivan sekaisin liialla kurilla…niin jesh!

Sekin on omaan makuun huono homma, jos mennään oikeasti liian kireellä menolla ja rääkkitreenillä x- viikkoa, joka taas ns. normielämässä ei käy, niin se kuva, jonka formaatti välittää muille. Toiset voivat saada ehken niitä vääriä infoja ja mielikuvia sekä treenaamisesta että ylipäätään dietistä/elämäntapamuutoksesta. Tai sitten minä vain ajattelen liikoja näitä juttuja🤔😅mutta oma “moraali” on se, että julkisella menolla on myös vastuu. Ja varsinkin, kun ollaan tekemisissä terveyden kanssa….

Mutta niinkuin sanoin, en katsonut jaksoakaan ja kaikki info tuli lööpeistä. Toivon, että suomessa tämä formaatti toimii paremmin ja vastuullisesti ja nämä ihmiset saivat oikeasti sekä jeesiä, tsemppiä ja eväitä jatkoon. Ettei homma katkea, kun kamerat sammuu ja arki palailee kuvioihin…se on monella ihan muutenkin iso kompastuskivi. Kun dietti loppuu, niin mitäs sitten?

Jatketaan hyviä valintoja ja eletään elämää. 🤷

Nyt toivottelen sekä Hyvää Itsenäisyyspäivää huomenna 6.12-2020 🇫🇮että mukavaa viikonloppua kaikille🥰

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa