ihonhoitoa ja kauneutta Thoughts and life

Lääkärillä käynnin jälkeen uusi vaihde pykälään; hyvinvointia ja vinkkinä ihana bodybutter from We Care Iconilta ❤

Se fiilis, kun hoksaa, että elämä oikeasti voittaa

Ja on taas oikkee mukavaa. Tässä välissä kävin lääkärillä, ehken maailman a)ymmärtäväisemmällä b) rattaita pyörittävällä puhumassa tuosta paniikista ja fiiksistä siihen liittyen.

Toki vähän jännitti mennä pitkästä aikaa isompaan odotustilaan, jonka viereen oli varattu infektiotaudeille oma tilansa ja kaikki siellä muistutti coronasta, huh! Mutta oli kyllä hyvin hoidettu homma ja varmistettu, että turvavälit pysyy jne. Itselläni tuo paniikki on vaan ollut pinnalla juurikin tuollaisissa isoissa tiloissa ja suuremmassa hälinässä. ?‍♀️

Siinä sitten pompin tasajalkaa, kun olin 10min etuajassa. Hammasta purren toistelin mantraa “en juokse karkuun, en juokse karkuun” sillä juuri se tilanne oli “tyypillinen” paniikille, siihen juoksen pois- osioon.

Lääkäri kutsui ajallaan (huh) ja tärisevin jaloin sitten sisälle huoneeseen ja rymähdin tuolille tunnustaen paon tarpeen.

Lääkäri sitten vakavoitui, ja kysyi, että mitä olisi voinut tapahtua ja mitä sitten? Pyörryn, joku näkee, saan sydänkohtauksen…vastasin.

Jonkin aikaa juteltiin siitä, ja sitten hän meni kysymään, että koskas tämä alkoi taas pahentua? Sain sanottua, että 2v takaperin, kun tilanteet muuttuivat ja samassa iski järkky parkukohtaus! Annoin tulla koko kahden vuoden paineet ja parkusin….pahoittelin…ja parkusin. Lääkäri, että ei täällä tarvitse pyytää mitään tuollaista anteeksi ja todettiin, että liian pitkään olin yrittänyt itsekseni kantaa kaiken. Hiljaa. Jostainhan sen huonon olon pitää kuitenkin purkautua, ja itselläni se taitaa on tuo paniikki sitten. ???

Nyt sitten pieni pätkä terapiaa, jossa voin käydä parin vuoden tapahtumat läpi ja pienin askelin takaisin elämään.

Oikeastaan sen jälkeen, kun pääsin lääkäriltä kotia, fiilis oli enemmänkin leijaileva kuin ahdistava!

Pliis, älä odota liian kauaa, jos apua tarvitaan! Lopputulos voi olla tämä. Kynttilät vain palavat molemmista päistä loppuun. ??

Long story short: sekä ilo että halu tehdä kaikkea on taas vahvasti läsnä!

Mitäs sitten seuraavaksi?

Koska olen omalla tavallani ollut tuuliajolla ja vain suorittanut juttuja, niin nyt ajattelin tehdä suunnitelmat itselleni. Ikäänkuin oman elämäni PT.

Ah, paperia ja kynä! 😀 En osaa oikein läppärillä..oikeastaan en halua osata, kun kynän kanssa saa jotenkin vaan kivemmin riipusteltua ja suunniteltua kaikenlaista. Myös se, että ei unohdu käden taidot.. itse rakastan kaunokirjoitusta, vieläkin.

Mutta juuh, tuossa on vedettynä sellaisia perustavia linjoja ja suunnitelmia pidemmälle tähtäimelle. Ravinto-ja liikuntaosiot.

Mihin pitää paneutua ja mitkä on ok, toimivia juuri nyt. Ei ole mitään järkeä lähteä kiristämään liikaa eikä sekotella eri tyylilajeja treeneissä. Joko painopiste rasvanpoltossa tai voimassa. Nyt rasvanpoltossa.

Oma kompastuskivi: tunnesyöminen

Eli ihan ensin paneudun tähän. Perus ruokailu toimii, mutta sekä tunnesyöminen sekä välipalat ovat olleet ikäänkuin kuutamolla jo jonkin aikaa. Uskoisin näiden olevan niitä kiviä kengässä.

Maailman helpoin on turvautua suklaaseen, kun ahdistaa. Kun on mennyt päin prinkkalaa. Kun on nälkä ja pitää saada jotain äkkiä. Kun, vaikka ei olisi edes nälkä niin lohtua pahaan oloon. Se hiilari ja sokeri vapauttaa niitä hyvänolon fiilareita HETKEKSI, seuraavana tietty morkkis, siihen jotain syömistä ja tadaa: oravanpyörä valmis.

Toinen, kun kiirus. Ei kerkeä eikä enää keksi parempia välipaloja, kun puoli litraa jädeä ja suklaata. ?‍♂️ Oikeasti keksisi ja tietääkin, mitä pitäsi pikemminkin ottaa… mutta mutta…jollain tasolla myös iskee myös fiilareihin.

Eli eli, kun tiedän ne ahdistuksen aiheet, niin helpompi tarttua kiinni myös syömisiin. Ja myös, vaikka ei heti tietäisikään aihetta, mutta tuntee sen ahdistuksen… ei ruoki sitä suklaalla. On muitakin tapoja tuottaa hyvää fiilistä! Juurikin sillä kemiallisella tasolla aivoille…eli tadaa: lenkki. Tai musiikki. Metsä. Ajelu. Kävely kaupungissa. Joku asia, mistä nauttii…

Ja tottakai joskus pitänee herkutella, ei mistään totaalistopista ole kyse. Enemminkin siitä, että välillä vaan on pakko katsella mitä syö. Kun ikää tulee (vanha, mutta tosi virsi) niin kroppa hidastuu. Se iskee rasvana vyötärölle ja taasen lyhyt versio: voipi tuoda ajan kanssa terveysongelmia.

Eli, pitää nyt sitten valita: hyvinvointi omissa nahoissa ja terveys vai herkuttelu. ?

Oikeastaan tähän on hyvä vielä todeta, että opin viihtymään nahoissani viime aikoina, joka on suuri saavutus henkisesti.

Nyt vaan haluan terveys edellä mennä, ja myös näyttää itselleni, että mä voin.

Kauneudenhoito osana itsensä hyvinvointia?

Kyllä. Sekin on itsestään huolta pitämistä sekä sitä kuuluisaa itseään rakastamista. Vaikkakin olen “toitottanut” että en pahemmin enää shoppaile, niin silti kuitenkin pidän perusasiat kunnossa. Eli, vaikka purkkeja ei ole hyllyt pullollaan, niin olen panostanut pikemminkin sitten niihin omiin täsmäaseisiin.

Ehken tuo on rajoittanut kosmesta kirjoittamista, kun en niitä purkkeja keräile… mutta onhan täällä omat rutiinit, luottotuotteet ja jotain ideoita, joita voi jakaa!

Kun tämän tuotteen bongasin Sokokselta, niin tästä on hyvä aloittaa.

Vartalovoi from We Care Iconilta. En itseasiassa ollut edes etsimässä tätä, vaan ihan kasvo- ja hiusjuttua, (niistä myöhemmin) mutta…tämä purkki ?

Iskin silmäni heti sisääntullessani näihin, kun ovella olivat nätisi pinottuna. Oli suihkusaippuaa ja mitä kaikkea! En “uskaltanut” jäädä enempiä katsomaan, vaan syöksyin hommaamaan niitä suunniteltuja puteleita ja kun olin kassalla, niin pakko oli sanoa: odota pliis, haen vielä tuon. Jotain niin..kaunista ja herkkää tuossa vaan oli, että halusin kokea sen fiiliksen… harmonisen hyvän olon. 😀 Purkista? Kyllä!

Kotimainen trendikäs We Care Icon -kosmetiikka-sarja tekee aktiivisesti yhteistyötä WWF Suomen kanssa. Jokaisesta myydystä We Care Icon -väri-kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteesta on lahjoitettu vuodesta 2010 alkaen 5 senttiä WWF:n kotimaan luonnonsuojelutyölle. 

Tämä on siis todellakin kunnon voi! Paksu ja kosteuttava. Tuoksu niin ihanan sekä hellä, rauhottava että sellainen sopivan makea. Rakkautta ensi silmäyksellä! Sokoksella 12.70€ Pehmentää kropan ihoa todella tehokkaasti, sekin vielä! Eli siis tekee, mitä lupaa… Vaarana on, että huomenna syöksyn hakemaan suihkusaippuan ja kropparasvan.

Siellä oli myös toinen versio: Balance and energy. Pitänee sitäkin kokeilla…kääk! ✌??

Tällainen ikäänkuin läpileikkaus nykyhetkeen, ja paluu vähän omille juurilleen… sekä hyvinvoinnin, mutta myös kosmetiikan saralla!

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa