Thoughts and life

Ketoilu ei käy kaikille, eli takaisin normaaliin arkeen ja toisen blogin julkaisuilmoitus ;)

Hajatelmia nettivalmennuksista

Ketoilua ja katuilua

Nonnih, minäkin. Koklasin paljon puhuttua ketogeenistä ruokavaliota!✌ Perustana valmentajan ammattimaisesti luoma henk.koht ruokavalio ja pakko myöntää, että hyvinkin herkullinen! ? Siihen kuului mm. rakkauttani kermajuustoa..mmm….

Ennen ketoilua valmentaja kyllä viisaasti sanoi, että ei ole toista parempaa diettiä ja niissä ne toimintamekanismit vaan vaihtuvat.. eli hh on yhtä hyvä kuin keto. Ketoilussa kun ensin lähtee suurempi määrä nestettä äkkiä ja adaption jälkeen kroppa käyttää energiana rasvoja. Mutta palaa se rasva hh-dietilläkin. Kumpikaan ei toistaan huonompi, itse vain halusin kokeilla sitä ?‍♂️ ja sitä hekumaallista oloa. Jep. Tosin, sen saan ihan normi dietillä siitä, kun sokerit poistuvat lautaselta, eli…

Mutta mutta…. vaikkakin ruokavalio oli laadittu huolella ja kaikella ammattitaidolla, niin ensimmäisen päivän jälkeen iski niin armottomat mahakivut, että!

Aloituspäivä oli maanantai, (ja menkkakivut päälle ?)

Se päivä meni kutakuinkin ok. Maha vähän rutisi loppuillasta, mutta ajattelin notta kyllä se siitä. Ja sen verran voin todeta, että ei nuo “vieroitusoireet” ole muuta kuin haaste itselleni, eli ei niissä ollut mitään ihmeellistä. Hh ja sokeri, ei onglema!

Tiistaina..kääk.

Aamupalalle mennessä kipeä maha, ajattelin että sopeutuminen menossa rasvoihin. Kroppa kun on tottunut enempi hh ja vähärasvaisempaan menoon.

Aamupalan jälkeen tuli aikamoisia kramppeja, mutta ajattelin antaa mahalle aikaa tottua tilanteeseen. Lounaan jälkeen alkoi närästys ja kipuilu. Onneksi oli lepoviikko treeneistä, niin ei kun netflix auki ja sohvalla makailemaan.

Päivällisen jälkeen sama juttu. Au au au ja sohvalle. Tuskan hiki päällä kipuilin, mutta periksi en anna! (omaa tyhmyyttäni)

Näillä mentiin siis koko tiistai ja ti- ke yö oli yhtä painajaista. Huh.

Keskiviikko ja lopetus

Keskiviikkona olin jo aika väsy ja huonossa hapessa kipuilun vuoksi, ja muutenkin oli sukkela olo: huippaili ja sellainen kulahtanut fiilis. Suomeksi- jäätävä olo!

Tyhmänä vedin aamupalan, lounaan ja osan päivällisestä samalla kaavalla…???‍♀️ Ajattelin, että kuuluu jotenkin tähän. Ja mineraalit oli muuten kunnossa, ei johtunut siitä. Siksi sitten ihmettelinkin ja laitoin valmentajalle viestin muotoa: help! Yritin käydä kaupassa, mutta kipu oli niin kova, että repi selkään saakka.

Valmentajalta tuli viesti, että jätä heti rasvat ja lihapitoinen ruoka muutamaksi hetkeksi ja puuroa kera rahkan, akuuttioireeseen. Problemos oli ei niin “tavallinen” kuin sappi osallistuu rasvojen pilkkomiseen, vaan liittyy jotenkin ketoainetuotantoon. Itse saan siitä täydemmän selvityksen, mutta ei varmaan tähän kannata sen enempiä avata, kun meillä kaikilla on omat juttumme kropassa, ja miten ne toimivat minkäkin kanssa.

Torstai

Aamu alkoi puurolla ? ja jatkui sillä että rahkalla. Mietoja ruokia ja pikkuhiljaa eteenpäin.

Perjantai

Olen hengissä. Huh. Viikko meni niin ihme usvassa, ja kivussa..painajaisessa, että! Itseasiassa vasta lauantaina alkoi helpottaa niin, että uskalsin syödä normisti ja vähän extraa itsenäisyyspäivän kunniaksi!

Vanhanaikasesti pannukahvia oikkee ja muuta herkkua ?❤

Eli ketoilu ei sovi kaikille

Ja tämä on se pelottava osuus. Keto on varmaan hyvä, tehokas ja ei huonompi/parempi kuin mikään muukaan dietti/elämäntapa.

Mutta muutamat tahot kauppaavat nettikursseja näin: sopii kaikille ja ainoa oikea elämäntapa. Koska meitä ei ole luotuja syömään viljoja tms….

Ei ole näin. Oma kroppani hylkii ketoa ja se tekee sen, vaikka söisin mitä. Olen varmaan pieni prosentti, kenellä tulee tällainen reagtio, mutta olen silti yksi. Ja kuulin, että meitä on muitakin, ihan ammattitasolla.

Eli nettikurssien mainostaminen on vaarallista että harhaanjohtavaa! Annetaan kaikille kutakuinkin sama läpyskä ja ei kun suorittamaan. Mitäs, kun se ei sovi, ja apu ei ole näin lähellä? Toki, joissakin on vaikkapa FB- ryhmät, joissa vastaillaan, mutta nopeasti sanotaan, että kuuluu asiaan.

Eli eli… pitäisi olla myös pieni info, että ei välttämättä sovi kaikille. Siis…liian jyrkillä mielipiteillä mennään, että ainoa oikea tapa.

Sudenkuoppana voi olla terveyden menetys, jos käy huonompi flaksi.. ja se on se pelottava piirre kaikissa netti- valmiit liuskat käteen- valmennuksissa. Kun jokaisen kroppa on yksilöllinen, ja reagoi omalla tavallaan.

Toiselle toimii, ja hyvä niin! ? sitä en kielläkkään, missään nimessä!

Vaan ruokavaliot ja yksipuolisuus näissä jutuissa on mielestäni vaarallista, noin niinkuin myydä suuremmalle yleisölle. Jos joku toimii itsellä ja sitä kaupataan ainoana oikeana niin… hmm…

Nettikursseja on nykyään pilvin pimein. On pt:tä, ruokavaliota, uskomuksiin perustuvia, hengellisiä… voisihan tuota itsekin jonkin laittaa! Kyllä uskoisin, että jonkin verran on tietämystä jostakin sen verran…

Tuo vasta peloittava ajatus onkin! Että minä laittaisin näillä tiedoilla kurssin…ja se fakta, että voisin. Eli…kuka tahansa voi siis laittaa kurssit pystyyn, tilinumeron ja valmiit pohjat.

Jos näin on, niin mihin sitten voi luottaa? Omaan makuun niihin, jotka eivät puhu aiheesta niin, että tämä on ainoa oikea… ja koet ihmeen, kun ostat tämän. Ja kaupan päälle vielä saat tämän, jonka arvo on oikeasti 1600€, nyt vain 160€. ?‍♀️

Itseasiassa kävin kurkkaamassa erään neitosen, taisi olla Ameriikasta, nettikurssia someilusta, bloggaamisesta ja rahan teosta. Esikuvana elokuva: ota kiinni jos saat. Fake it till you make it. Aika peloittava alkuasetelma, vai mitä? Ja opetuksena oli toisaan tuo, että ensin isompi summa…röyhkeä suorastaan.. ja sitten että nyt vain tähän hintaan, ja saat kaupan päälle x määrän materiaalia, joiden arvo 3490€. Ainakin. ?

Eli… kun ostaa nettikurssia, ja varsinkin, jos se liittyy terveyteen millään tavalla…pieni kriittisyys ei ole pahe.

Sitten pieni info/vinkki toisesta blogistani

Itseasiassa mietin tätä jo jonkin aikaa, ja nyt sitten päätin että tottakai jaksan pitää kahta blogia.

Aloitin jonkin aikaa sitten toisen blogin bloggerissa, jossa oli ensimmäinen ikinä- blogini vuonna 2008 tahi sinnepäin.

Syy toiseen blogiin on sen sisällön erilaisuus.. eli se tulee olemaan kauneutta ja vaateita ???

Kun tämä on lähtenyt liikkeelle enempi tahi..noh, enempi terveyteen &liikuntaan yms liittyviin juttuihin niin en viitsi sotkea nyt tätä enempiä. ?️‍♀️

Toiseen blogiin pyrin kokoamaan omia kauneutta ja muotia (omaa tyyliä), eli ihonhoitoa, kauneusboxeja yms kivaa. ?

Osoite on: But I´m not a dinosaur! https://notadinos.blogspot.com/

Eli tervetuloa sinne, jos aiheet ovat sydäntäsi lähellä ?

???

Nyt olisi aika jo aamupuurolle! Ihan mielettömän hyvää maanantaita kaikille, ketoosissa ja missä vaan oletkin ? Be safe!

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa