Thoughts and life

Intuitiivistä syömistä, kuusi päreinä ja kohti uutta vuotta kera joulunihmeen

So far so good ?

Joulusta selvitty, huh!

Mites sielä joulunpyhät menivät? Toivottavasti hyvin. Täällä oli jokseenkin mielenkiintoinen joulu ja sen pyhät. Ensin ei meinannut tulla joulufiilistä ollenkaan! Ei sitten millään.

Aattona toki kaikki oli valmiina, paitsi kuusi. Ihan järkisyistä jätimme sen koristelun siihen, kun tulimme hoivakodista mammaa katsomasta. Kello oli kutakuinkin 15.00 ja siitä se joulu käynnistyi!

Eli kuusi sai koristeensa sitten aattona vasta, ja se muuten teki paljon jouluisemman fiiliksen! Se tuoksu, ja ne valot… syy myöhäiseen koristeluun oli ihan käytäntöä: 5 koiraa ja ihanat pallot kuusessa = katastrofi. ? Samoin koristelu painottui kovasti latvaa kohden, samoista syistä.

Samu Sirkan joulutervehdys oli pakko katsoa. Joka joulu siitä kun olen ollut naskali, se on tullut katsottua. Muutoin aika vapaata menoa: pelalitiin pleikalla vähän ja Die Hard tuli katsottua. Pukukoodi: mahdollisimman rento asu.

Kuvia en pahemmin ottanut, kun en vaan jaksanut. Ajattelin niinkin, että kaikilla on omanlaisensa joulu, ja oikeasti..ketä kiinnostaa, millaisia lautasia tahi ruoka- annoksia meillä oli? ?‍♀️ Ja sekin, että olisin juossut joulun kameran kanssa, olisi ollut ehken pieni loukkaus perhettä kohtaan, joten keskityin siis heihin täysin tänä jouluna.

Intuitiiviininen syöminen

Sitten ajattelin, että annan valtaa intuitiiviselle syömiselle. Kyllä kroppa tietää, mitä se tarvitsee ja koska. Aloin epäilemään kroppaani jo aattona, kun joulupöydän jälkeen se vaati suuren määrän suklaata. Ok, jos sitä kaipaa, niin annetaan! Sitten se kroppa meni kaiken sokerihumalan jälkeen vaatimaan joulupäivänä lisää. Gimme more! No, toki, kun kerran tunnut tarvitsevan sitä. ?

Tapaninpäivänä heitin pienen epäluottamuslauseen metodia kohtaan, kun joulupäivän järkkyähkyn ja vannottelun jälkeen, etten ikinä koskisi suklaaseen… mureni. Lisää… anna lisää suklaata!

Korvasin parit ateriatkin konvehdeilla sekä muulla suklaalla, jota joulupukki toi.

Eilen kyseenalaistin kroppani totaalisesti ja annoin vain pienen määrän,ja käskin syömään oikeaa ruokaakin. Ei tykännyt heti ideasta, mutta aika pirun paljon parempi olo tuli! Eli omalta kohdalta tuo intuiviininen syöminen ei vaan onnistu: kompassi näyttää aina vaan suklaaseen. ?‍♀️?‍♀️?

Mönkijämme

Kuusen kohtalo

Kävi oikein klassikko kuusen kanssa. Siis kun olisi videolle saanut! Suoraan hauskimmista kotivideoista.

Oli torstai- ilta. Olin juuri tullut pesulta ja rauha maassa. Kissat omalla puolellaan (heillä siis oma huone, jossa myös pentuboxi ja äippä) ja muut koiruudet meidän puolella. Sitten se kuului: maukaisu eteisestä! Yksi kissa oli livahtanut ja mennyt eteiseen. Tottakai tuo viisikko sen kuuli!

Toki siinä on ovi välissä ennen olkkaria, ja se on kiinni. Ajattelin, että siellä on meidän Tahvo- kissa, joka osaa jo hommat niin, että tietää tulla syliini ja vien hänet sitten nätisti omaan huoneeseensa. Nyt siellä olikin Reetu, joka on vähän sellainen, että teen mitä tahdon ja koska tahdon.

Joten, kun avasin eteisen oven, tuli Reetu sieltä. Ja kun kuusi oli oven vieressä, niin sen alle sitten koirilta turvaan. Koirat perään. (Kuusi muuten köytettynä seinään ihan tällaisten tapausten varalta) ja kissa sitten otti spurtin kohti omaa huonettaan, johon siis pääsee hyppäämään aidan välistä (alimmainen kuva) ja koirat perään.

Jollekkin koiralle jäi valosarja kiinni, toiselle nauhakoristeet. Kuusen latva oli kuin ongenvapa ja ihme, ettei paukahtanut kahtia.

Siinä sitten olivat 5kpl koiria portin takana, kissa omalla puolellaan. Kuusen valot pitkin pidempää eteistä, ja loput koristeet siinä välissä. ?‍♀️?‍♀️?

Nyt meillä on kuusi au natural ja sentään tuoksu jäi. Valot menivät meinaan päreiksi ja ei sitten enää laitettu niitä kulahtaneita nauhojakaan takaisin.

Pari lempiruokaa joululta:

Muutama ruoka nousi kärkeen, vaikkakin aika perinteisellä menuulla mentiin. Laatikot, rosolli, kalaa ja kinkku(ja). x2. Yhteensä 10kg. Miehellä on sellainen lihansyöjän mahalaukku, jossa on pakko olla omat terät, jotka möyhentävät lihan nopeasti.

Ei meinaan mene millään tukkoon hänen mahansa tuosta lihamäärästä! Oma pakki on herkkis siinä suhteessa, että liikaa lihaa niin tukossa ollaan!

 • Mutta ihan mieletön herkku: saaristolaislimppu ja graavilohi. Niin simppeli ja niin hyvää!
 • Kinkkuleipä ei jää jälkeen, ja omani syön kylmänä kunnon sinapin kanssa. Parasta keskiyöllä muiden nukkuessa kynttilän valossa
 • Tortut, niitä meni yllättävän vähän itselläni, johtunee suklaan määrästä. Mutta hyviä ne vaan ovat!
 • Suklaa. Ei varmaan tarvitse enempiä kertoa…
 • Joulukahvi from Paulig

Jouluihmeen silmät avautuivat: Venla 2vkoa

Tuon pennun, jonka ei siis pitänyt olla edes olemassa, niin simmut aukenivat juurikin aattona. Ihan kuin oikea jouluihme!

Alla olevassa kuvassa on äippä, Venla ja portin takana (kissojen kulkuväylä/turva) iskä Väinö. Hää on niin mahtava iskä, ja haluaisi vaan helliä tuota palleroa! Hänellä juurikin on karvankähtö, ja kuten housuista näkee, oli vieressäni hetki ennen kuvan ottoa…..?‍♀️imuri onpi meidän kodin käytetyin laite! Veluurihousut bonuksena, jotta jää sitten housuihin ne karvat… Hienosti ajateltu Maarit! ??

Jep, yhdellä koirista karvankähtöä ja veluurihousut ? imee kuin sieni karvoja ?‍♀️

Nyt sitten ihmetellään vuoden loppua ja mihin se hävisi! Aika meni niin nopeasti tänävuonna, että huh!

Oikein hyvää vuoden vaihtumista ja vuotta 2020 kaikille!! ❣?❣

With love, Maarit

Like it? Share the love:

(4) Kommentit

 1. Ihana pikkupentunen siellä ♥ Elämänmakuinen joulu teillä, kuten kuuluukin. Mä olen myös antanut itseni syödä mitä mieli tehnyt ja suklaatahan se vaan tekis 😉

  Mukavaa viikonloppua ♥

  1. 🙂 on tuo neiti kyllä aika tapaus, röhnis 😀 Kyllä kuusen pitää kerran saada kyytiä jouluna, niin tulee se joulufiilis ?‍♀️?
   Meillä siis samat intuitiot ja “tarpeet”…mahtaneeko ne fiilikset huijata vähän…??

   Ihanaa viikonloppua myös sulle Maikku <3

 2. Hihi kunpa olisit kuusihommelin videolle saanut, mutta nauratti kommellus ihan näinkin. <3 Sydämellistä uutta vuotta Maarit teidän pesueelle. <3

  1. 😀 se tapahtui niin nopeasti, ettei kerennyt kuin seuraamaan sivusta… purin huuleen, etten nauranut, kun eihän se ollut toivottavaa käytöstä.. 😀 Hih, oli aika meno! Myös teille, Tiia, ihanaa vuotta 2020 <3 halirutistus!

Vastaa