ihonhoitoa ja kauneutta

Ihonhoitoa keski- iässä; mun vinkit ja filosofia & laitehoitoa iholle kotona?

Ei täydellinen, mutta riittävä 🙂

Iho muuttuu ajan kanssa, ja samoin rutiinit sen hoidossa

Ah, ihana rouva kaupoilla kysyi; miten ihmeessä saat ihon pysymään noin hyvänä? Oikeasti, ihan mielettömän piristävä kysymys, ja en ole taasen ajatellut, että voisi olla jotain uutta annettavaa sen suhteen, miten hoidan…kun niin paljon on netissä jo ihonhoidosta ja tuotteista juttua!

Jokaiselle on varmana jotakin ?

Itse lupailin rouvalle, että kirjuutan pari postausta sekä ihonhoitorutiineista, että myös meikistä, sillä kohdatessamme oli primeriä, poskipunaa, highlighteria jne, eli ei ihan naturaali!

Kun tullaan tähän ah, ihanaan keski- ikään… (ja toki jo ennen sitäkin,) niin ei riitä, että kroppa ja hormonit muuttuu; ihokin alkaa käyttäytyä ihmeellisesti. Vähän väritön, valuu alaspäin, ryppyjä (ok, niitä olen oppinut jopa arvostamaan!) ja ohuempikin se taitaapi olla. Ennen sai hinkata vaikka saunasienellä ja ei reagoinut mitenkään.

Nyt pitää niin hellästi hoitaa, notta se ei ärsyynny, näppylöidy, “kulahda” liiasta hoidosta, kuivu tahi ikäänkuin ylirasitu. ?‍♀️

Perusasioiden äärelle; less is more

Ihonhoitotuotteita on…apua…kaupat pullollaan! On kaikenlaisia sekoituksia, naamioita, kuorivia, peseviä, hoitavia ja listaa voisi jatkaa A4 verran!

Miten siis luovia tässä viidakossa? Itse pidän asiat simppelinä; muutama luottotuote, vähemmän hoitoja ja enemmän raikasta ilmaa.

Omaan pari apuvälinettä, joista en suostu enää luopumaan ja ehdottomasti suosittelen:

  • Ultraäänipuhdistuslaite, jossa kuplasuihkuvirtaukset syväpuhdistavat ihohuokoset.
Omani on mallia lasta.

Elikkäs, tätä käytän noin kerran viikossa. Jos iho näyttää siltä, ettei pahemmin ole epäpuhtauksia, niin kerran kahdessa viikossa.

Jännä, kun sen nykyään huomaa, kun iho “tarvitsee” tätä! Sellainen kirkaus hiipuu, ja tadaa: tämä vispilä sitten esille! Koska tietty pitää iho olla kostea tätä käytettäessa, olen ottanut tavaksi laittaa jotain pesuainetta samalla. Oma suosikkini on Lidlin puhdistusvaahto. Noin 2-3€.

Hinta ja laatu kohtaa täydellistesti tässä putelissa. Tämä on jo toinen..tai kolmas putelini, ja loppua ei näy 😀

Elikkäs, kostutan ihon, tätä vaahtoa iholle ja sitten “lastan” kanssa kasvot läpi. Itse menen vain kerran, kun en halua liikoja puhdistella. Mutta eron huomaa kyllä samantien! Aikaa menee 1min 🙂

  • Ultraääni ihonhoitovalo, punainen;
Oma lasermiekkani…may the force be with you and me 🙂

Tätä käytän sitten useammin. Ei mitään ihmeellistä häsläystä, joskus naamion kanssa, mutta usein miten ihan vaan iltarasvojen kanssa. Eli, suihkun jälkeen normi rasvat ja 2-3min tätä. Siinä se! Ei tarvitse varautua, hommata kalliita seerumeja tahi muuta; nämä laitteet hoitavat hommansa ihan perusasioillakin.

Nämä ovat niitä omia peruskiviäni koko hommassa.

Laitan tähän linkin, jossa on ulkonäöltään erilainen, mutta periaatteeltaan sama laite kauneusmaailma ?

Sitten tuotteisiin!

Perusasioiden äärellä: mitä iho tarvitsee OIKEASTI ja mitkä ovat juuri ne omat tuotteet?

Niinkuin tuolla aiemmin totesin, että kosmetiikkaa on ihan hitoksen paljon, ja siellä luoviminen on jo taitolaji. Myös kukkarolle…. ?‍♀️?

Eli päivittäin; puhdistus ja kosteutus. Aika simppeliä? Kyllä.

Puhdistus:

Itse käytän todella vähän rahaa putsareihin. Siis todella vähän!

? Suihkussa pesen sillä saippualla, jolla pesen kroppanikin. Ensipesu siis. Ja nuo, esim Palmolivet yms ovat kuitenkin aika hyviä nykyään sen suhteen, etteivät liikoja kuivata ihoa. (käyn joka ilta, koska treenaan jne jne…en osaa mennä nukkumaan ilman)

Jollei meikkiä ole ollut, niin siinä se, koko pesu. En siis käytä mitään vesiä tms, sillä kuitenkin ne vievät ihon omaa vaippaa jonkin verran. Myös tämä Korean filosofia: valmistavat vedet yms…ok, ehkä jotain tekee? Mutta omaan makuun ne tuotteet imeytyvät ilmankin.

Jos meikkiä sattuu olemaan, niin viimeistely Lidlin Cleaning moussella ja siinä se.

?Kostetutus.

Ok, muutama tuote enemmän. Silmänympärysiho:

Malu Wilzin silmänympärysgeeli, joka on ❤, MUTTA, käytän iltaisin sitä pois, jotta voin ottaa sekä illalla että aamulla saman: The Ordinaryn Caffeine Solution5%+ EGCG

Tämä vaan on parhautta! Ja Cocopandalla hinta näytti olevan 7,95€, joten hinta että laatu kohtaa.

No niin, siinä sitä, silmänympäryshoitoa. Itse olen huomannu, että mitä enemmän ja mitä hoitavampia, niin iho laiskistuu että silmäpussit suurenevat ?‍♀️

?Illalla iholle: Hyaluronic Acid 2% + B5 esim Cocobandalta 8,95€

Tämä syväkosteuttamaan alle ja sitten päälle: Malu Wilz Firming Revitalizer -kosteusemulsio 50 ml Sokos emotionissa tarjouksessa 21.90€

Itse rakastan Malu WIlz- sarjaa; hinta ja LAATU kohtaa. ❤

Aamulla…tadaa! Samat! Joskus käytän kuuriluonteisesti Malu WIlzin C- vitamiinitippoja, mutta näillä mennään. Eli, kestävät pitkään, toimivat ja ei niin pahoissa hinnoissa liikuta vielä.

Tässä on juurikin pohjalla ne hyödyt, joita nuista laitehoidoista saa. Ei tarvitse kilomäärin purkkeja!

Pari naamiota/hoitoa on säännöllisesti käytössä: Malu Wilz Concentrates Power Lift Bi-Phase ampulli Sokokselta 29,00e

Pakkaus sisältää 5kpl ampulleja, ja käytän yhtä ampullia 3krtaa. Eli, pakkaus kestää 5vkoa itselläni! Jei! ?

Ja suuri rakkaus: BIO2YOU hyvänolonmaailma.fi

Ihan kuin kermaista Cappucinoa 😀 Valitettavasti tämä purkki loppui, joten uutta metsästämään. Mutta, illalla laitettuna ja yön antaa olla kasvoilla= mielettömän pehmeä ja tasainen iho seuraavana aamuna! ??

Tämä on siis kirjoitettu omaan ihoon sopivista tuotteista sekä juurikin oman ihon ehdoilla. En voi kirjoittaa yleisesti, sillä jokaisella on se omat tarpeensa ihon suhteen.

Mutta, jos jotain vinkkejä kykenin antamaan, niin hienoa!!!!

Pähkinänkuoressa vielä:

  • Less is more
  • Antaa iholle happea
  • Ei liikoja hinkkaile eri pesuaineilla
  • Laitehoito pelastaa paljon!
  • Täsmätuotteilla pärjää ja kukkarokin tykkää..ja luonto
  • Tuotteissa yleensä kestää n.6vkoa, jotta teho saattaapi näkyä, joten vaihtuvuus ei ole välttis se avain….

Näillä siis ensikertaan!

Toivottavasti sait itsellesi jotain tästä? ??Ja toki olen avoin myös uusille vinkeille!

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa