Hyvinvointi

Garmin Venu 2s ja urheilullista elämää keski-iässä🥰Ferritiini ja pari viikkoa rautakuuria takana🧐

Hyvinvointi alkaa omasta halusta muutosta kohtaan❤️

Garmin venu 2s ja kokemuksia siitä

Tämän tilasin itselleni vähän niinkuin etukäteen 50v- lahjaksi. Omasin Polarin Igniten aiemmin, mutta en saanut siitä irti niin paljoa kun olisin halunnut.

Rupesin sitten vertailemaan kaikenmaailman kelloja (ja niitä muuten on vaikka ja kuinka paljon!🤯), ominaisuuksia, akun kestoa jne jne… tämä vaikutti lupaavalta.

Laitan tähän suoraan lainatun tekstin Elisan sivuilta, josta siis omani hommasin. Tämä siksi, että en osaa/muista kertoa varmaankaan ihan kaikkea tässä muuten, ja en ole kaikkea vielä koklannut… ollut nyt muutaman päivän ranteessa ja parissa treenissä mukana.

Kun elät terveellisesti, elät paremmin. Venu 2 -malliston laitteiden avulla löydät kehon ja mielen tasapainon. GPS-älykellossa on kattavat hyvinvoinnin ja suoritusten seurantaominaisuudet, jotka auttavat ymmärtämään paremmin, mitä kehossa tapahtuu. Kaikki liikunta tekee hyvää. Löydä uusia tapoja treenata käyttämällä kellon animoituja harjoituksia ja yli 25 sisäliikunta- ja GPS-urheilusovellusta. Ravitse sieluasi kuuntelemalla kelloon tallentamaasi lempimusiikkiasi. Et tarvitse puhelinta, vain pariliitetyt langattomat kuulokkeet (lisävaruste). Laitteiden akunkesto on erinomainen. Venu 2:n akku kestää jopa 11 päivää ja Venu 2S:n jopa 10 päivää. Lataus tapahtuu nopeasti, ja pystyt seuraamaan hyvinvointiasi keskeytyksettä. This is what it?s all about. Mind and body – connected by Garmin.

KAKSI KOKOA JA AMOLED-NÄYTTÖ
Älykello on saatavissa kahdessa eri koossa. Molemmissa on kirkas AMOLED-näyttö

AKUNKESTO JA NOPEA LATAUS
Voit seurata hyvinvointiasi keskeytyksettä. Venu 2-mallin akku kestää jopa 11 päivää älykellotilassa ja jopa 8 tuntia GPS-tilassa musiikin kanssa, Venu 2S-malli puolestaan jopa 10 päivää älykellotilassa ja jopa 7 tuntia GPS-tilassa musiikin kanssa. Älykellojen lataus tapahtuu nopeasti ja niissä on virransäästötila.

JATKUVA HYVINVOINNIN SEURANTA
Laitteen kattaviin hyvinvoinnin seurantaominaisuuksiin kuuluvat hyvinvoinnin tilannekuva, Body Battery -energiatason seuranta, unenlaadun pisteytys, fitness-ikä, stressitason seuranta, jne.

EDISTYKSELLINEN UNEN-SEURANTA JA UNENLAADUN PISTEYTYS
Seuraa eri univaiheita, sykettä, stressitasoa, Pulse Ox-anturia ja hengitystä. Laite pisteyttää unen laadun ja antaa vinkkejä siitä, miten unen laatua voisi parantaa.

HYVINVOINNIN TILANNEKUVA
Kirjaa kahden minuutin jakso, jolloin tallennetaan tärkeimmät tiedot, joihin kuuluvat syke, sykevälivaihtelu, Pulse Ox, hengitystahti ja stressitaso. Sitten voit luoda raportin tiedoista yhteensopivaan älypuhelimeen ladatussa Garmin Connect -sovelluksessa.

FITNESS-IKÄ
Laite arvioi kronologisen iän, viikoittaisen aktiivisen liikunnan, leposykkeen ja painoindeksin tai kehon rasvaprosentin perusteella, onko kehosi nuorempi vai vanhempi kuin sinä itse.

HIIT-HARJOITUKSET
Uudessa lajiprofiilissa on erilaisia ajastimia, joilla on helppo seurata HIIT-harjoituksia, mm. AMRAP-, EMOM-, Tabata- ja mukautetut treenit. Aseta kierrosten määrä, harjoittelu-/lepointervallit, jne.

EDISTYKSELLINEN VOIMAHARJOITTELU
Yksityiskohtainen lajiprofiili tuo skaalauksen ja henkilökohtaiset voimaennätykset kellon näytölle. Näet myös kuvassa, mitä lihasryhmiä olet juuri treenannut.

KAIKENLAISIA HARJOITUKSIA, JUURI SILLOIN KUN HALUAT
Laitteeseen on esiladattu animoituja harjoituksia, mm. kardiotreeni, jooga, voimaharjoittelu, HIIT ja Pilates. Voit myös luoda omia harjoituksia yhteensopivaan älypuhelimeen ladatussa Garmin Connect-sovelluksessa tai kokeilla maksuttomia, omiin tavoitteisiin mukautuvia Garmin Coach-juoksutreeniohjelmia.

GPS JA SISÄLIIKUNTA-SOVELLUKSET
Uusia keinoja pitää itsesi liikkeessä. Laitteesta löytyy yli 25 sisäliikunta- ja GPS-sovellusta, mm. kävely, juoksu, pyöräily, HIIT-harjoittelu, uinti, golf, vaeltaminen ja sisäkiipeily.

TURVALLISUUS- JA SEURANTATOIMINNOT
Turvallisuus- ja seurantaominaisuuksiin kuuluvat tapahtumien rekisteröinti (ulkoliikuntalajeissa) ja avustustoiminto, jotka lähettävät käyttäjän reaaliaikaisen sijainnin valituille yhteyshenkilöille.

ÄLYKKÄÄT ILMOITUKSET
Näet puhelut, tekstiviestit ja some-ilmoitukset suoraan kellon näytöltä, kun kello on pariliitetty yhteensopivaan Android- tai iOS-älypuhelimeen.

MUSIIKKI
Lataa jopa 650 kappaletta kelloon, mm. soittolistoja Spotify-, Amazon Music- tai Deezer4-suoratoistopalveluista. Musiikkia voi kuunnella ilman puhelinta, kun laite on pariliitetty langattomiin kuulokkeisiin (lisävaruste).”

Omat kokemukset laitteesta

Eli, kuten todeta saattaa, on toimintoja vaikka kuinka. Tarvitseeko niitä kaikkea? Se riippuu juurikin niistä omista tarpeistaan. Itse rakastan seurata dataa ja parannella näin sekä tuloksiani että ymmärtää myös hetkiä, jolloin on vaikkapa stressitasot tapissaan.

Yllättävän tarkasti tuo niitä mittailee ja olen pari hengitysharjoitusta kellosta löytänyt, joilla tasata vähän oloa.

Salitreenissä:

💥 Salitreenissä ihmetytti se, että ihan vain tekemällä, ei siis millään esiasetetulla ohjelmalla tunnisti sarjat, levon, alkoi laskemaan lepoaikaa sarjojen välissä, sekä tunnisti kohtuuhyvin liikkeet!😃 Kun treeni oli valmis, niin puhelimen apillä näytti lihasryhmät, joihin treeni kohdistui ja myös oli tallnetanut sarjat yms. Pystyy muuten itse lisäämään kierroksilla kiloja naputtelemalla, eli jos vaikka haluaa muistaa myöhemmin, miten paljon rautaa on tullut laitettua..itselläni on paperilla ne yleensä, mutta ajattelin koklailla myös merkata ne tähän kelloon. Sykkeet mittaa hyvin, ja ajanotto toimii…siis ei mitään moitittavaa, hyvä kaveri kyllä salille.

Opeteltavaa on vielä, miten saan omat ohjelmat synkattua toistoihin jne…ja siellä on vaikka kuinka paljon esiladattuja ohjelmia salille(kin)🤍

Aerobinen:

💥 Puhelimen apilla pystyy sekä käyttämään hyväkseen ominaisuutta, jolla appi tekee reitin, tai sitten sen voi tehdä itse. Helposti saa suunniteltua ja laskettua kilometrit eri reiteiltä. On valmiiksi ladattuja ohjelmia taas, HIITiin ja muuhun. Mittaa tarkasti sykkeet ja myös nousut&laskut. Kuntotason, aht, niin montaa muutakin asiaa😂

En ole vielä perehtynyt kaikkeen, otin valmiin juoksuohjelman ja siitä yhden treenin tehnyt. Se oli itseasiassa niinkin fiksu, että mitattiin lähtökohdat juoksemiselle. Eli, pari minuuttia lämppäriä, 5 min juoksua ja pari jäähdyttelyä.

Sitten tämä mööpeli laski kuntotasoni juoksemisessa ja laati ohjelman, jonka ensimmäinen varsinainen treeni on tänään. Tavoitteenani on juosta 5km sekä helposti että päästä paremmalla vauhdilla eteenpäin.

Pieni yhteenveto:

Omaan makuun ihanan monipuolinen laite, jolla on muutakin ominaisuutta kuin pelkkä sykkeen seuranta. Tuo stressitasojen seuranta esim. on itselleni kullan arvoinen, sillä kun sen tunnistaa..on helpompi reagoida.

Samoin se, että laitteessa on hengitysharjoituksia helposti käytettävissä juurikin vaikka kovilla stressitasoilla on vaan niin kätevä tapa pysähtyä, varsinkin tällaisen ihmisen, joka ei osaa/muista sitä muuten tehdä.

Mittaa hyvin nukkumistason, ja sekin on kiva, että tuo “patterin tsekkaus” pitää vähän hereillä sen suhteen, miten kuluttaa kroppaansa. Välillä latailee ja taas jaksaa…näkyy hyvin kellossa sekin 🤗

Mielenkiintoista seurata ja oppia uutta omasta kropastaan. Kun sen haluaa tietty kestävän aikaa parhaiten, niin tämä on kyllä siihen hyvä kaveri! Ja akku on kestänyt tosi hyvin..ei tarvitse olla latailemassa koko ajan. Ja ja spotify on mukana kellossa…kätevää!!!

Suosittelenko??🤔 Täysin! Hinta voi olla alkuun vähän korkea…428.40€ ainakin Elisalla…mutta uskoisin tämän olevan pitkän ajan sijoitus ja I´m worth it! 😂😉

Yleistä piristymistä matalien ferriniien kanssa näköpiirissä

Olen nyt siis kiskonut rautatabuja pari viikkoa, ja ei tietenkään mitään dramaattista muutosta voikkaan olla, kun nämä arvot nousevat pirun hitaasti…mutta! Olen saanut aikaan jo nyt enemmän kuin koko viime kesänä, kotona siis!

Olen täällä innoissani pessyt etu- ja takaterassia, aittaa ja laitellut sekä verhoja että kukkia! Viime vuonna sain takaterassille verhot, ja siinähän sitä olikin jo aktiviteetia…🤷

Samoin jäi laittamatta etupihan kukkapenkkiä, salaatteja tahi mitään muutakaan. Nyt kun mietin, niin saatoin raahautua siis kesän läpi aika aivosumussa…pelottava ajatus! 👀🧐

Nyt on vaikeampi pysyä paikallaan ja olla tekemättä mitään! Ja kun olen vasta tankkailemassa rauta-annoksia, niin mitähän se mahtanee olla sitten, kun ne ovat hyvällä tasolla!🥰 Saa sitoa itsensä sohvaan, että malttaa pysyä paikallaan! Eli….jos olo nuutunut yms…käykää mittauttamassa ferritiinit! 🙏(ne pitää vissiin välillä kunnolla vaatia, että yleisellä puolella mittaavat… miksi, en ymmärrä..)

Sen opin tästä ja muistan vaatia myös sen, että niitä nyt tarkkaillaan ja seuraillaan.

Kun mietin, millainen olo on ja on ollut niin huh! Ei pidä missään nimessä tuosta kärsiä… elämänlaatu paranee 100%! Miten salakavalasti nuo oireet tulivatkaan…niin hitaasti, että ikäänkuin tottui väsyyn ja sitä piti normina olona… ei oikein osannut sanoa, mikä oli ja miksi..eikä osannut vaatia arvojen mittailua. Nyt osaan ja tiedän!

Niinkuin olen vähän jankuttanut jo, että syndet puskevat päälle (lauantaina en ole enää 45+…sitten ollaan jo 50 ja siitä ylöspäin…hui) niin hymyilyttää, kun mietin lahjojani..siis olen saanut rakkaalta mieheltäni etukäteislahjat: superihana mekko🥰 lihashuoltovasara..ja nyt uudet juoksutossut kohta postissa. Aika urheilullista menoa, vai mitä?🤗😂

🌞Sanotaanko, että en olisi uskonut, että a) olen innoissani siitä, että täytän 50v..ja b) näin urheilullisesta elämästä tässä iässä. Itseasiassa olin aika varma, etten tuota päivää näe… ja näin kirjoitettuani etukäteen putoaa piano kirkkaalta taivaalta päähäni😂😂😂😂😂🤦Mutta 🙏 kiitollinen ja iloinen nyt!!

Can life be, what you made of it? 🤔 Yep….suurilta osin….ainakin omasta kokemuksestani❤️

Nyt toivotan hyvää päivänjatkoa juuri sinulle,

With love, Maarit

Like it? Share the love:

Vastaa