Thoughts and life

Elämäntapamuutoksen suora kaava: miksi teen tämän 1-5 olevan sarjan? Koska haluan auttaa sinua pääsemään eteenpäin terveellisessä elämässä!

Vuonna 2014 itselläni oli yli 30kg ylipainoa ja väsytti koko ajan. Olin masentunut tilanteestani, myönnän, täysin apaattinen versio. En jaksanut tehdä mitään, enkä oikein uskonutkaan, että tästä olisi mahdollisuus nousta. Tuohon uskoin ihan oikeasti!

Käännekohtana toimi itselläni oma hermostuminen, suuttuminen itselleni. Katsoin peiliin ja ajattelin: miten tähän päädyttiin? Eihän tämä tie johda mihinkään, korkeintaan katkeraan loppuun! Jotain on tehtävä asialle, ja ainoa, joka voi jotain oikeasti tehdä olen minä.

Halusin muuttaa elämäni suuntaa terveellisempään suuntaan, mutta en tiennyt miten. Joka paikassa oli hajanaista infoa, yhdellä sivulla ruoasta, toisella liikunnasta ja kolmannella motivaatiosta.

Selatessani näiden sivujen välillä onnistuin jopa hukkaamaan alkulähteet ja turhauduin täysin. Niitä punaisia lankoja oli joka puolella, mutta kaikki oli vain pieniä pätkiä!

Itse palkkasin tuolloin valmentajan, jotta pääsin alkuun ja saisin kerralla ne pätkät solmittua yhteen ja suoran toimintatavan touhuuni.

Siksi päätin tehdä tällaisen 5 postauksen sarjan, jossa käyn läpi ne omat hoksaukset että sudenkuopat, jotta sinun ei tarvitse rämpiä monella sivulla etsien tietoa. Jokaisessa postauksessa avaan yhden osa- alueen suuremmaksi kokonaisuudeksi ja käyn sen läpi näillä tiedoilla, joita itse omaan.

Lukemalla nämä elämäntapamuutos- postaukset järjestyksessä pääset jyvälle siitä työstä, jonka itse jouduin tekemään ja on edessä aika monella. Ne askeleet on hyvä ottaa ensi, eli tunnepuoli ja sitten käytäntö, näin varmistetaan, että muutos on pysyvämpi!

Listaan näissä postauksissa yleisimmät asiat muutoksen polulla:

  • Motivaatio, miten sen saa ja jaksaa pitää yllä?
  • Miksi on hyvä selvittää suhteensa ruokaan ENNENkuin aloittaa dietit tms.
  • Mitkä ruoka- aineet tukevat muutosta
  • Liikunnan osuus ja tärkeys.
  • Miten jatkaa tulevaisuudessa tätä hyvää polkua, jonka itsellesi teet

Nämä yhdessä ovat hyvät avaimet hyvinvointiisi sekä siihen, mitä haluat saavuttaa tulevaisuudessa.

Näiden kirjoittamieni asioiden tekeminen ja toteuttaminen toi tulosta. Ajan kanssa, ei päivässä ja pikkuhiljaa. Mutta joka päivä oli askel eteenpäin!

Jos haaveenasi on päästä alkuun elämäntapamuutoksessa, saada selkeitä vinkkejä ja vielä samasta paikasta niin tervetuloa! Täällä ollaan! 🙂 Ikinä ei ole liian myöhäistä lähteä uusille poluille kokeilemaan omia rajojaan.

“Maaritin metodi” on simppeli: aloittaa pohjalta, eli syy ja seuraus ja siitä eteenpäin oikeiden työkalujen kanssa.

Hyppää mukaan, jos halua muutosta ja uutta virtaa tulevaisuuteen! Ainoa tie joka voi auttaa, on se itse valitsema polku ja sen suunta. Ja melkeinpä vain tekemällä voi saada tuloksia. Tyhmää ja mälsää, mutta totta.

Alla kaikki julkaistut postaukset järjestyksessä. Klikkaa ekasta ja etene järjestyksessä, niin saat parhaan kokonaiskuvan!

Tulossa vielä liikuntaa ja motivaatiota, sekä eväitä tulevaisuudelle!

Osa 1: https://kaaosvaatekaapissa.fi/?p=11 Haasteet ja sudenkuopat

Osa 2: https://kaaosvaatekaapissa.fi/?p=2921 Suhde ruokaan

Osa 3: https://kaaosvaatekaapissa.fi/?p=3145 Lisää ruoasta

Mahtavaa päivää kaikille!

xoxo

Like it? Share the love:

Vastaa