Hyvinvointi Thoughts and life

Bye vuosi 2019, tervetuloa 2020, alkuhetkien vaikeudet sekä uusien mahdollisuuksien ajatteleminen

Uusi vuosikymmen, uusi mahdollisuus…vai onko?

Vielä pystyssä, vaikka 2019 oli myrskyjä täynnä! ?

Huh, vuosikin, vuosikymmenkin, vaihtui ja nyt sitten on se hetki täälläkin, että voi jättää pari muistosanaa vuodesta 2019.

Viime vuosi oli vähintäänkin outo, ja täynnä uusia haasteita, ruteiineja, kaikkea mahdollista ja omaan makuun liikaakin. Jotenkin tuntuu, että jollakin korkeammalla voimalla olisuunnitelma, että pistetään nyt sitten niin paljon vuoteen kaikkea, kun vaan mahtuu!

Usein ajattelin, että: Try me! Ja yhtä usein huomasin ajattelin ajattelevani…why me?

Kuvahaun tulos: try me quotes

Mutta…täällä ollaan silti ja arki pyörii…kaikesta huolimatta! Elämä siis jatkuu ✌ Päivä kerrallaan ja vaikka hanuri välillä viistää maassa, niin silti…eteenpäin.

Vuosi alkoi muutoinkin “kiinnostavasti”, kun yksi uroksista alkoi haastamaan meidän jälkeen olevaa alfaa ja kun kaksi isoa koiraa tappelee, niin tanner tömisee.

Eipä muuta kun poijjaat erikseen, koti kahtia ja nokka kohti eläinlääkäriä. Yksi kemiallinen kastraatio, kiitos!✌ Yksi vain siksi, että lauman dynamiikka pysyy siten normina, kun toinen saa pitää sen oman asemansa johtajana. Jos molemmille, niin taas samalla viivalla.. näin “alennetaan” toinen ikäänkuin alapuolelle. Raakaa tuo eläimenkin elämä! Mutta tasapaino ja normaalia laumailua..

Kemiallisessa on hyvät puolensa: pystyy katsomaan, sopiiko kastraatio sitten koiruudelle (kaikille ei vaan sovi) ja kestää sen puoli vuotta. Pyysin varmuudeksi napaan implantin, niin tarvittaessa saa keskenkin pois. Toivottavasti ei tarvitse ?

Veijo- poika unten mailla, kun napaan laitettiin implantti <3

Pieni haaste siinä alkuun kuitenkin on: testosteroni nousee parin viikon ajan, ennenkuin alkaa laskemaan. Näin se vaan toimii, tuo implantti. Notta nyt on sitten sellainen testosteronimonsteri tuolla portin takana, jei… vähän yli viikko ja pitäisi hellittää, mutta siihen saakka ollaankin sitten tosi varuillaan, ettei pojat pääse yhteen. Syntyisi rumaa jälkeä…tosi rumaa.

“Pieni” lieveilmiö tässä sopassa on itsellänikin: mahaproblemos eli stressimasu. Kun nyt on ollut aika varuillaan ja hermona, että kaikki menee ok, ja kun nuo kaikki koirat on niin älyttömän tärkeitä.. vanha kaveri iski kunnolla eilen. Mahakipu. Syömisen jälkeen. Neutraali ruoka menee, mutta normiruoka iski sellaiset kivut, että!

Nyt sitten samalla saakin laitettua ruokapuolen takaisin kuntoon oikein kunnolla, kun ei tuo suostu epämääräisiä rasvoja ja sokereita ottaa vastaan. Hahaa, positiivinen ajatus! ?

Mitä opin vuodesta 2019?

 • Ihminen on selviytyjä
 • Itsestään huoltapitäminen ei ole huono asia
 • Urheilu on oikeasti terapiaa
 • Se mitä syö, on tärkeää… kuitenkin
 • Terveys ei ole itsestäänselvyys
 • Mun mies on sitkeä kuin kanto, ja arvostus on noussut vieläkin omissa silmissäni <3
 • Mikään elämässä ei ole itsestäänselvyyttä
 • Mulla on paras valmentaja

Mitä eväitä mukaan vuodelle 2020?

 • Suklaata….?‍♀️
 • Pidän parempaa huolta itsestäni
 • Mun ei pidä jaksaa kaikkea kantaa, kuitenkaan..
 • Treenit pitää mut pinnalla, vaikkei aina siltä tunnu
 • Ruokavalio pitää masun kunnossa
 • Henkinen hyvinvointi: focus siihen
 • Kasari- radiokanava ?

Uusia mahdollisuuksia on jonkin verran ilmaantunut takaraivoon, kun olen pyrkinyt ikäänkuin availemaan katsettani. Siis oikeasti tuo viimevuosi oli niin outo, mutta…opettava. Väkisinkin joutui ajattelemaan muutamia juttuja uudelta kantilta, sekä muutamat “vanhat tavat” korostautuivat hyvinä.

Kuvahaun tulos haulle quotes about diets funny
Niih. Kuitennii 🙂

Syön elääkseni vai elän syödäkseni?

Joskus simppeli& selkeä tie on kuitenkin paras, ilman kikkailuja. Itselleni tuo maalaisjärkellä selitetty normaali ruoka on vaan paras. Oikein itseäni ahdistaa nuo lehtien yms palstat, kun kaikki on täynnä sitä ainoaa oikeaa toimivaa kurssia/diettiä/gurua…

Luulen, että tämä teema on itselleni vielä korostetun tärkeä tänä vuonna, sillä meni hetki, kun kaikki läsähti käsiin, ja olo oli sen mukainen. Henkisesti eniten. Ei sen takia ehken, että olisin pettänyt itseni/muut (tämä oli eka ajatus aikoinaan) vaan siksi, että tajusin, kuinka paljon ravinnollakin vaikutetaan hyvinvointiin!

Eli syön elääkseni. ?️‍♀️??

Tulen siis varmaan tästä kirjoittamaan enemmänkin- rakkaudesta hyvinvointiin ? I´m back! Ainakin tuossa asiassa, piti vain käydä pikaiseen kuopanpohjalla taas tajutakseen sen.

Eli näin täällä siis vuosi vaihtui, ja näillä hajatelmilla tähän vuoteen käsiksi. Kunhan tässä helpottaa nuiden koiruuksien kanssa, pääsee kunnolla käsiksi hyvinvointiin ah, niin monelta kantilta!

Mahtavaa vuoden alkua kaikille, ja ihanaa päivää sinne!

With love, Maarit

Like it? Share the love:

(2) Kommentit

 1. On siellä ollut tapahtumaa kerrakseen! Toivottavasti kemiallinen kastraatio tuo apua ja
  lauma pärää keskenänsä. Niin ja ihanaa uutta vuotta ♥

  1. Juuh, ihan riittämiinkin jo! 🙂 Sitä minäkin toivon, ja viikon kuluttua sitten nähdään, kuin kävi…hui… Kiitos Maikku ja ihanaa uutta vuotta sinne myös! <3

Vastaa